Jak pokrýt dort čokoládou

Donekonečna se trápíte s čokoládovými polevami na dortech, ale vždycky vám popraskají, objeví se mapy nebo zatuhnou dřív, než je rozetřete? Zkuste tajné fígle šéfcukrářky Karolíny Kocincové! Mamči, nemáte nějkaý fígl, jak polít dort čokoládou vč.


Máte nějaký osvědčený postup? Jak potahujete celý dortík čokoládou ? Mám paní ,která si přeje srdce a kruh potáhnout jenom čokoládou ,žádné obsypávání boku.

Zkoušela jsem to teď jen tak na nečisto na nedělním dortu pro rodinku,ale nepovedlo se mi,aby nebylo vidět jak je čokoláda přetíraná. Dobrý den,mohl by mi někdo napsat,jak polevat dort čokoládovou polevou. Protože určitě dělam nějakou chybu.


Celý dort vždy potřu krémem a poté ho hned polévám,ale do čokolády se mi zamíchá i krém a je práce zničená. Mám ho pořít krémem a dát vychladit nebo kde je chyba? Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.


Nechte polevu mírně zchladnout a zahoustnout, musí však ještě zůstat teplá a tekutá. Vychlazený dort položte na drátěný rošt, pod něj dejte talíř a nalijte na něj polevu. Rošt naklánějte, až se dort pokryje hladkou stejnoměrnou vrstvou.

Pracujeme nad papírem, aby se hoblinky snáze přenášely na dort a nerozpouštěly se v ruce. Stuha: Pás čokolády obtočený kolem dortu. Ustřihneme pruh pergamenu. Jeho šířka odpovídá výšce dortu , délka obvodu dortu. Papír pokryjeme rovnoměrnou vrstvou čokolády o síle asi mm.


Vizuální chuť dorty často zvyšuje i různé kreativní nápady. V tomto videu najdete videorecept jako potáhnout dort marcipánem. Další fází je zarovnání dortu. Vezmu punčovinu a nožem ji nanáším na celou plochu dortu. Nožem uhlazuji jen nahrubo, ono to ani moc lépe nejde.


Když mám dort punčovinou pokrytý , je potřeba povrch uhladit. Já si dám do sklenice horkou vodu, do té vždy nůž namočím, přebytečnou vodu otřepu a uhladím kousek dortu. Zajímavý nápad na netradiční dekoraci. Potřebujete k tomu jen bublinkovou fólii a rozpuštěnou čokoládu. Videonávod je velmi jednoduchý a zvládnete to určitě i vy.


Ahojky, nevite, jestli se dort potreny slehackovym kremem da polit coko polevou? Tedka bych chtěla dělat zase dort -dámské poprsí a taky bych ho chtěla pokrýt celý marcipánem,ale nevim čím povrch ozdobit,když krém nedrží. Už jste vyzkoušeli spoustu receptů na čokoládové polevy, ale každá se lámala nebo když ztuhla nebyla krásné lesklá a jednotná?


Vyzkoušejte jeden z těchto dvou receptů na luxusní čokoládovou polevu, která bude krásně lesklá a při krájení se nebude lámat.

Ve velké míse vyšleháme žloutky, cukr a máslo do pěny (šleháme asi minut), přidáme čokoládu , mouku, smetanu, vodu a šleháme ještě asi minuty, pak. Marcipán rozválíme do tenkého velkého kruhu, aby mohl pokrýt celý povrch dortu včetně jeho stran. Nalejeme na připravený čokotransfer a rozetřeme na stejnoměrnou tenkou vrstvu. Použití na bok dortu : nastříháme si z čokotransferu pás dle výšky dortu , čokoládu rozetřeme na připravené pruhy a ihned po rozetření pruh přiložíme na boční stranu dortu. Přiložíme tolik pruhů, kolik je potřeba k pokrytí.


Bezva příloha nebo dokonce se podává i jako hlavní jídlo. Kombinace brambor, cibule a párku je famózní. Párek můžete nahradit klobáskou nebo můžete přidat různé ingredience podle chuti. Dá se říci, že Velikonoce v Británii jsou vesměs čokoládové.


Britové však milují čokoládové dorty , mezi nejoblíbenější patří ty z velmi tmavé čokolády , s oříšky, často i bez mouky – Britové si tedy pochvalují, že jsou vlastně. Můžete i celý dort pokrýt krémem, přidejte však ještě polovinu rozpisu na krém. Ve stejné prodejně nabízejí i značku Bonvita z rýžového mléka, která mi však příliš nechutná. Velmi dobrá je též bílá čokoláda Vantastic Foods, kterou můžete objednat v internetovém obchodě VeganFoods. Množství čokoládového krému vystačí na pokrytí dortu.


Pokud ho chcete použít i jako náplň dovnitř, množství krému . Zbožňuji ganache z bílá čokoláda ! Rád ho používám jako koláče, koláče, kávu, sušenky a sladkosti. Sladké, jemné, vzdušné, velmi poslušné! Bílá čokoládová ganache může být snadno přidána další příchuť, napříkla aby to květinové nebo bobule, přidáním ganache bobule pyré.


To je vděčný materiál pro vaši . Zrcadlová poleva na dort se dá se připravit snad v každé myslitelné barvě. Stačí koupit kondenzované slazené mléko, bílou čokoládu , trochu cukru a želatiny a můžete jít směle na věc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.