Chladící kapalina do auta

Rozhodně nepodceňujte brzdovou kapalinu, péči o ni ale svěřte odborníkům. O kapalinu v chladiči už se zvládnete postarat sami. Přesný typ chladící kapaliny do vašeho vozu vyčtete buď z nádobky chladící soustavy v motorové části vašeho auta nebo v manuálu pro vaše . Vybírejte si Chladící kapaliny podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.


Včera jsem nalepil novou dálniční známku a dolil kapalinu do ostřikovačů.

Všiml jsem si, že mám málo chladicí kapaliny (pod značkou min). Zkazím něco, když to doleju destilovanou. Lije se tam podle druhu a značky auta. Fiat má Paraflu, VW nejčastěji Gatd.


Jak(ou) vybrat nemrznouci kapalinu do chladice u. Chladici kapalina ruzovocernena - Felicia? Vyznáte se v kapalinách pro auto? Zabraňuje korozi, usedání vodního kamene, zabraňuje pěnivosti a má ještě několik dalších funkcí.

Pokud se tak děje, něco je špatně a mazejte do. Ty nejlepší chladící kapaliny do auta za velmi příznivé ceny! U Autorykl si vybere každý řidič. Kapaliny do chladičů G1 Ga Gpro vozy Škoda a Volkswagen s objemem až l! Základní kapalinou doplňovanou do chladicí soustavy je směs destilované vody a mrazuvzdorné kapaliny.


Pro zimní období se může zvýšit koncentrace nemrznoucí směsi, jejíž výsledný směšovací poměr s vodou určuje . Tato směs zabraňuje vzniku vodního kamene a tím i zhoršení účinnosti chlazení. V chladicích systémech současných aut se již nevyskytuje měď, její ochrana tak není vyžadována. Ač škodovácká kapalina zasluhuje nejlepší hodnocení, do velmi starých a málo používaných aut bychom ji nedávali.


Jejich chladiče totiž často drží pohromadě jen díky vrstvě úsad a vodního kamene, kterou . Ačkoli to výrobci aut velmi často říkají. Příkladem je koncern VW, který ji doporučuje vyměnit jen v případě měnění hlavy válců. Tahle kapalina určitě ne.


Přehřívání motoru dnes není tak časté jako kdysi, problém s ním ale může mít i zánovní vůz. Příčin je mnoho, části lze předejít, jiné snadno vyřešit. Moment, kdy se teploměr chladicí kapaliny dostane do červeného pole, vůz začne pískat a na přístrojovém štítu se rozbliká červená kontrolka teploty motoru, .

Když zmrzne, auto nenastartujeme, a když je v létě vedro, často se u starších aut začne vařit. Mluvíme o chladicí kapalině , která má na starosti chlazení motoru. Zároveň jí říkáme nemrznoucí, protože v zimě nesmí v chladicí soustavě auta zmrznout. Pro mnohé je to jen další náplň do auta , ale v . Jakou tekutinu mám dolévat do nádobky s chladící kapalinou? Nebo tam mám dolévat nějakou speciální chladící kapalinu a fridex se dolévá jen při.


Mám takový dotaz, mohu použít chladící kapalinu G(růžová) do škody favorit, místo G(zelené), samozřejmě po důkladném propláchnutí. Do auta se údajně vejde litrů růžové kapaliny. Jaký je mezi nimi rozdíl, děkuji za. Pak je mi jasné, proč jsou na tom auta servisovaná v servisech mnohem hůř, než ta servisovaná amatérsky doma.


Co doléváte do nádobky, když hladina chladící kapaliny klesne pod rysku MIN. Od výrobce je kapalina zelená, na pumpách jsou nemrznoucí kapaliny modré. Ale nejde mi o barvu, jde hlavně o to, jestli se chemické složení kapaliny pro auta liší od kapaliny pro motorky.


Konstrukce motorů mi přijde . V automobilovém průmyslu se používá termín chladicí kapalina , který označuje primární funkci kapaliny při přenosu tepla. Do těchto kapalin se přidávají také inhibitory koroze, které chrání chladicí systém často obsahující elektrochemicky nekompatibilní kovy (hliník, litinu, měď, olověnou pájku apod.).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.