Zeleninové přílohy recepty

Najdete tu české a světové recepty , diskuze o vaření a pečení nebo fotky přímo z kuchyně. Přílohy k masu i zeleninovým pokrmům. Najdete zde recepty na všechny typy příloh od rýže až po brambor v desítkách typů úprav.


Chtěli byste jíst více zeleniny, ale v chladném podzimním počasí máte chuť spíš na poctivé teplé jídlo? Ani v listopadu se nemusíte vzdát dobré zeleniny za rozumnou cenu.

A když ji navíc dobře připravíte . Na jaře je třeba podpořit imunitu a do organismu oslabeného zimou dodat pořádnou dávku vitamínů. Skvělou volbou je do jídelníčku zařadit zeleninové přílohy. Nebojte se neobvyklých kombinací. Navíc ty naše jsou tak barevné, že k zasednutí ke stolu budou přímo lákat.


Lehká zeleninová příloha, která lze podávat i jako hlavní jídlo. Zelenina a rýže zasytí, ale přitom nedodají tělu mnoho kalorií.

Rychlá a jednoduchá zeleninová příloha. Teplá brokolicová příloha. Recept zvládne opravdu každý. Zeleninová příloha rozhodně není v české kuchyni neznámá. Přesvědčí nás o tom klasické vepřo- knedlo, které by bez různě upraveného zelí prostě nebylo ono.


I další jídla potvrzují, že to s podáváním zeleniny není u nás až tak špatné. Některé druhy zeleniny po řádném očištění vaříme v celku nebo nakrájené a to ve vodě, nebo jen v páře, zajistíme tak zachování většiny důležitých látek v zelenině. Pokud nemůžeme nebo nechceme podávat zeleninu v syrovém stavu, což je pro naše tělo nejideálnější, pak vaření v páře je ta druhá.


Hustá pasta z lilku je výborná příloha ke grilovaným masům. Chutné vegetariánské jídlo připravíme, když ji podáváme k pečeným bramborám. Rybu doplňte hráškovým pyré, zapečte krémový pórek se strouhankou, ke kuřecímu masu opečte mladé cuketky s česnekem nebo vyzkoušejte gratinovaný špenát či výraznou kořeněnou mrkev, která ideálně doplní krůtí maso.


Pripravujeme zeleninové šaláty, najlepšie zeleninové šaláty na množstvo spôsobov. Tento recept na grilování se bude výrazně lišit, protože cukety budou naložené pouze ve třech surovinách. Takže hned půjdeme na to.


Cukety neloupeme, ale omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme.

Ajina kuchařka - moje sbírka receptů a námět co uvařit o víkendu. Ještě vřící naplníme do vysterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a. Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě. Falešné matjesy z cukety.


Přehrát fotky Předchozí Další. Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme. Pro kojence a batolata je řešením bezlaktózové mléko, případně sójové mléko. Brambory a větší mrkve bez konců oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.


Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a bez konců též nakrájíme na slabé plátky. Dbáme ale na to, aby zelenina byla uvařena al dente. Zeleninu můžeme uvařit na páře, nebo ve vodě, záleží na nás. Odkapanou zeleninu vložíme do hluboké pánve .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.