Zavařování masa v troubě

Zavařování masa (sterilace) v domácích podmínkách. Jedna z nejdůležitějších věcí při zavařování masa je všeobecná čistota rukou, surovin, nádob a všech ostatních pomůcek. Mírně před pečením nasolíme, rychle v troubě upečeme do poloměkka, narovnáme do nádob a sterilujeme. Zavařovat můžeme v elektrické nebo také v plynové troubě , popřípadě v troubě mikrovlnné!


Pokud ne, nabízíme postup.

Meruňky, třešně, maso i ořechy. Ahoj, tak máma zavařuje v troubě pořád a dává to na plech do vody, ale nevim . Re: zavařování v troubě. Já tomu nějak nerozumím. Přeci v troubě dokážu navodit nejen stejnou, ale i vyšší teplotu kolem celé láhve, tudíž i uvnitř, než ve vařící vodě, tak proč se sterilizace masa a hotových jídel na uchovávání bez potřeby chlazení, v troubě nedoporučuje?


Akorát je nezapomeňte osolit,a přidejte do sklenice na maso. Chystáte se na dovolenou a sháníte nové recepty na zavařování hotových jídel, které na cestách jednoduše vyklopíte ze….

Troubu rozehřejeme na 1°C, maso podlijeme trochou vody a zakryté pečeme minut, odkryté poté ještě asi minut, až se maso mírně opeče. Zavařujete-li do sklenic, umyjte sklenice i víčka v horké vodě se sodou a pak je dobře opláchněte pod tekoucí vodou. Ještě teplé maso plníme do . Gumové červené kroužky umyjte kartáčkem ve vodě . Dobrý den, paní Ivanko,mám dotaz ohledně víček twist na šroubovací sklenice při zavařování masa. V troubě můžete zavařovat i bez vody na plechu. Maso je vynikající,a lze je využít na cesty,dovolenou či velmi rychlou přípravu jídla.


Co se samotného zavařování týče,tak předně sklenice- doporučuji klasické omnia s narážecími víčky. Nedoporučuji šroubovací. Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované. Nebudete muset naplňovat žádný hrnec vodou, ale pouze umístíte do trouby konkrétní sklenice zalité vodou pouze částečně, v nichž bude umístěn zavařovaný obsah. Práce na zavařování tak bud mnohem snazší.


Jmenovat bychom mohli třeba zavařování masa , . Zkusila jsem pečené vepřové, a po jedné sklenici masa na houbách a guláše. Sterilovala jsem hodiny v troubě při cca 120°C (voda, která byla v pekáči se ale nevařila).

Zatím vše skladuji v lednici, vydrží ale taková konzerva i . Spotřeba energie na každou sklenici je v troubě výrazně vyšší, protože tam nelze zavařovat tolik sklenic jako v zavařovacím hrnci. Důležité upozornění: Kašovité hmoty všeho druhu, ale také maso , buřtová nebo paštiková hmota se pro zavařování v troubě nehodí, protože u těchto se neobjevují, resp. Pletete cibuli a česnek. Mikloško, cibule způsobuje kvašení, česnek ne. Sůl, kmín cibule, česnek atd.


Pak naskládáte do sklenic a hodku a půl vaříte. Máme rači druhý způsob krásně to pustí štávu a ve . Teplota v troubě by měla být 2až 2°, doba zavařování je zhruba stejná jako u běžného zavařování v zavařovacím hrnci a to menší sklenice až minut, větší až minut. Platí, že měkké ovoce, zelenina se zavařují kratší dobu než tvrdší druhy.


U ostatních potravin, jako je maso , ryby a nebo hotová jídla a polévky, . Jak zavařovat maso v troubě Maso zavařujte bez kostí a raději libové, protože. Prosím zkušené konzervářky o radu- zavařila jsem na dovolenou nějaké maso ( guláš, vepř. plátky, vepřové kostky). JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ. Já už jinak ani nezavařuji. Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky.


POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT! S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.