Domácí trubičky recept

POTŘEBNÉ PŘÍSADY: TĚSTO dkg hladké mouky dkg cukru dkg másla dkg mletých oříšků celé vajíčko žloutek,kakao- nemusí být KRÉM hrnek. Lískové těsto rozválíme a rádílkem rozdělíme na proužky, které omotáme na válečky , které jsou určeny na trubičky. Do másla zapracujeme 1g mouky, utvoříme čtverec a dáme vychladit.


Pravé trubičky plněné bílkovým sněhem tak, jak je znáte z cukrárny. Krok 1: Neobejdete se bez formiček, v tomto případě se jedná o kovové trubičky s průměrem asi centimetru, koupíte je běžně v domácích potřebách. Krok 2: Listové těsto rozdělte na poloviny a postupně obě zpracujte podle následujícího postupu.

Těsto na lehce pomoučené pracovní ploše rozválejte na plát silný asi. Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Namotáváme je na kovové trubičky tak, aby se kraje překrývaly. RADA: vychytávek, které . S těstem se pracuje luxusně.


Dávno jsem nedržela v ruce tak vláčné, jemné těsto, které se při práci vůbec neláme a neodpadává z kovových trubiček, které jsem si pořídila jen pro tyto kremrole. Sníh ušlehaný s cukrovým rozvarem a když . U nás se tento dezert nazývá i „krém role“, ale můžete ho najít i pod názvem „ kremrole“.

Abych vám řekla o co jde, jsou to trubičky plněné krémem. Jsou opravdu velmi chutné a dnes je už můžete koupit hotové v obchodech, ale na ty domácí nemají. Připravit si je můžete na letošní Vánoce, ale hodí se i na oslavy.


Upéct šamrole - trubičky z listového těsta plněné sněhem není vůbec těžké. Pokud nevíte jak na to nabízíme Vám. Domácí zákusky patří jednoznačně mezi největší dobroty a lákadla. Toto je ideální kompromis – trubička je naplněna lehkým vanilkovým krémem. Porce: pro 1 cca kusů.


VIDEO: Domácí kremrole jsou na přípravu snadnější než bábovka. Ale v cukrárně Amarilis mě převezli – je to jednoduchá trubička z listového těsta plněná krémem z cukrového rozvaru a vyšlehaných bílků. Upečte je podle tradičního receptu , který se dědí z generace.


Návod na listové těsto naleznete zde – Jak udělat domácí listové těsto, předpis na máslové těsto je uveden níže. Trubičky potřeme žloutkem a upečeme v troubě při teplotě 2°C. Po upečení užším koncem trubičky klepneme o podložku a hotová trubička sjede.


Těsto, z kterého můžeme připravit tenké křehké trubičky vhodné na plnění, například šlehačkou a podobně. Domácí trubičky recepty , které budete milovat. Jistě, dnes se dají koupit komplet hotové, nebo si můžete pomoci průmyslově vyráběným listovým těstem, ale ruku na srdce – když domácí oslava, tak snad i. Kremrole nebo šátečky, které se pečou na kovových trubičkách , se s oblibou plní bílkovou pěnou, různými druhy šlehačky, ale i vanilkovým či žloutkovým krémem.

ZELENINOVÁ JÍDLA DOMÁCÍ MEDICÍNA DIETY VÁNOČNÍ CUKROVÍ, DOMÁCÍ PEKÁRNY GRILOVÁNÍ DORTY CO DŮM DAL DIA RECEPTY. POTŘEBNÉ PŘÍSADY dkg hladké mouky , dkg tuku , dkg moučkového cukru , dkg ořechů ( jemně mletých ) , 1 . Po částech těsto rozvalujeme a rádýlkem nařežeme na proužky cca 5cm široké, namotáme na plechové trubičky ( používám ty velké), potřeme rozšlehaným . S těmito trubičkami je vyhlášená široko daleko a lidé si je objednávají na nejrůznější oslavy. Tento recept je klenot mé maminky.


Má je tak v malíku, že těsto zadělává už od oka a dokáže natočit i přes pět a čtyřicet kousků z jedné várky těsta. Já jsme u trubiček panic a musím se ještě hooodně učit, abych . Chtěla bych poprosit, pokud bude někdo chtít prozradit, recept na dokonalé trubičky :) Pořád zkouším různé recepty , překládání a není to pořád to ono. Myslím hlavně křehkost a vzhled těsta po upečení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.