Domaci rybízové víno

Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno , které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými. Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína ). Do čisté dl skleničky nalijeme domácí ovocný mošt nebo ovocnou šťávu bez konzervačních látek.


Přisypeme sušené kvasinky, zamícháme a necháme je 2-dny rozmnožit.

Rybíz zbavíme všech zelených stopek, které by do vína mohly vnést travnatou chuť, omyjemeho a rozmačkáme. Rozmačkaný rybíz posypeme 2g cukru, zalijeme 1. Až směs vychladne, přidáme do ní zákvas a živnou sůl. Vše necháme den kvasit v kvasné nádobě a poté vylisujeme.


Přidáme živnou sůl a kvasinky nebo dcl kvasu. Vše přelijeme do většího demižonu a přidáme vychlazený svařený roztok 800g cukru v cca litru vody pro suché lehké víno nebo přislazujme postupně a . Výborné je domácí rybízové víno. Recept na rybízové víno, které si vyrobíme sami doma.

Výtečná chuť, snadná výroba. Pokud máte rádi víno , je pro vás startující podzim ideálním obdobím. Vinobraní či burčákobraní se totiž koná snad v každém městě.


Pokud se vám ale nechce soupeřit se stovkami dalších lidí o skleničku lahodného moku, vyrobte si ho jednoduše doma. Výroba domácího vína už sice není tak rozšířená, jako . Rybízové víno je dnes dokonce dražší a vzácnější, než hroznové víno. Dostanete jej však pouze. Domácí bylinková a ovocná vína.


Všeobecně se uvádí, že víno v malých dávkách tělu prospívá. Ostatně také duši, protože podporuje dobrou náladu. Pozitivní působení vinného moku můžeme vylepšit přidáním bylin, jejich účinky tak uchováme i na zimní období. Jedno z nejlepších a nejchutnějších ovocných vín , které můžeme právem nazvat králem ovocných vín , je víno rybízové. Z rybízu je možno vyrobit nejen stolní, (nesladká, suchá vína bez zbytkového cukru), ale i těžká, sladká dezertní vína.


Bílý rybíz se hodí lépe na lehká stolní vína , červený rybíz upotřebíme . Platím z něj nesmyslné spotřební daně a krmím tak nenasytnou byrokratickou hyenu. Stejně jako mnoho z vás.

Xko si na ruku vytetovat nehodlám, ale snažím se vyrábět si alkohol vlastní. Sezona rybízu a višní je za dveřmi, jestli jste ochotni ztrácet svůj čas jejich sběrem pak je tenhle návod právě pro vás. Alkohol nás provází od nepaměti Alkoholické nápoje se konzumují od nepaměti. Byly to různé typy piva (základem výroby je obilí), vína (vinná šťáva) a. Ponechávají se v nálevu buď celé, nakrájené na kousky, ve formě drti nebo se z nich lisováním připraví mošt (jablka, hrušky, rybíz ). Re: Tatínkovo rybízové víno - Lucianka. Kvasnou zátku vyrobíš v domácích podmínkách jednoduše: Do korkové zátky, kterou ucpeš demižon (nebo jinou nádobu) a utěsníš obyčejnou plastelínou (lepší než vosk, nepraská a kdykoliv je možno jednoduše opravit těsnost), se vyvrtá nebo propálí dírka, kterou protáhneš.


Svaříme s vodu s cukrem a vanilkovými cukry. Poté dosypeme ještě cukr, zamícháme a necháme vychladnout. Moje babička připravovala tato vína : jablečné, jablečné s muškátovou trestí, hruškové, hruškové s jablky, rybízové z rybízu bílého, červeného a černého.


Vína vyrábím z rybízu ( červeného, bílého, černého), ostružin, višní, bezinek, josty, trnek, angreštu, . Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za - měsíce.


Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu. Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové . I dnes je možno, ale jen ve vybraných vinotékách, koupit víno z černého rybízu. Opět se osadí kvasnou zátkou a cca za dnů by měl kal sednout dolů. U chovávejte v chladu, konzumujte pro zdraví.


Je pravda, že vína takto připravená lze považovat za kvalitou odpovídající požadavkům na domácí vína , nemůžeme se vsak divit, že vinař . Do malého demižonu nasypeme 4kg černého opraného rybízu zbaveného stopek. Do demižonu přidáme celou skořici asi 10g a 10g .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.