Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou. Předehřejeme troubu na 2stupňů, dáme do ní rozpálit i hrnec (pekáč), ve kterém budeme chléb péct.
Bochník opatrně přendáme do rozpáleného pekáče, zaklopíme a . Recept na chléb , který mám ještě od mojí maminky.
Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná mi mé dětství. Do vlažné vody dáme kostku cukru, rozdrolíme droždí a necháme až droždí nakyne. Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme.
Jednoduchý domácí chléb bez hnětení. Mouky, sůl, kmín a droždí nasypeme do větší mísy na kynutí a na sucho promícháme, pak přidáme lžičku octa a necelé hrnky studené vody. Vše promícháme, až vznikne těsto.
Přikryjeme a necháme při pokojové teplotě kynout minimálně hodin. Je opravdu nutné, pořizovat si kvůli občasnému pečení poctivého domácího chleba pekárnu? Následně pak zkoušet ultrazdravé celozrnné recepty, jejichž výsledku se mnohý muž bojí jako čert kříže?
Něco je tady na Maškrtnici, základní kváskový chleba typu Šumava a další fajn recepty nejen z kvásku najdete zase tady u Cuketky, další tipy třeba Na Kopci, na fóru o Domácích pekárnách, na Kváskovýchléb. The Fresh Loaf, Sourdough. Lidí, kteří si pečou chleba doma, neustále přibývá. Mnozí nadšenci ale v počátcích tápou. Těsto můžete připravit v míse jako naše babičky, výborným pomocníkem jsou i domácí pekárny.
Při jejich výběru ale záleží na tom, . Domácí pečení se v posledních letech hodně rozmohlo v řadě českých domácností. Je nám proto jasné, že náš výběr receptů opravdu oceníte! Inspektor Láďa Hruška vyzkoušel recept na domácí chléb.
Výsledný bochník je levný a hlavně chutný! Dnes jsem dala péct nový se sušeným droždím-program rychlé pečení a nechtějte vidět co jsem vytáhla :D chleba nalepený na jedné stěně formy, úplně bílý . O víkendu se chystám vyzkoušet váš recept a už se nemůžu dočkat, ještě jsem nikdy domácí chleba nepekla :). Ale přijede návštěva, tak bych ráda překvapila. Jak si upéct domácí chleba. V poslední době klesá kvalita pečiva.
Velké množství se vyrábí z rozpékaných polotovarů. Na základě nové vyhlášky ministerstva zemědělství, mají povinnost od 1. Pečení domácího chleba zažívá v posledních letech doslova boom. Jak je to možné, když regály obchodů překypují desítkami druhů chleba – od bílé ciabatty po celozrnné výrobky?
Na jeho přípravu si musíte udělat čas. Nezáleží na tom, zda ji svěříte domácímu automatu nebo svým rukám. Nejraději a hlavně kvůli chuti a vůni peču chléb kváskový, ale občas není čas a je potřeba na změnu plánů reagovat rychle.
Když vás někdo pozve třeba na grilovačku a chcete přinést dobrý chléb s láskou pečený, tak se vám bude hodit tento recept. Nepoužívám zbytečně moc kvasnic a díky delšímu kynutí . Nevím, jak vám, ale mě obvykle bezlepkové pečivo z obchodu vůbec nechutná. Tak jsem si řekla, že si budeme péct vlastní. Byl testován strávníky a prošel.
Díky kokosovému oleji má křupavou kůrku a díky cibuli přenádherně voní. Pečený chléb z hladké mouky a droždí, sypaný kmínem. Není nad chutný a voňavý chléb. Jenže ten ze supermarketů už dávno nechutná tak jako před lety.
I proto si ho stále více lidí zkouší upéct doma. Aby se ale opravdu povedl, je třeba řídit se .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.