Cibulový koláč se zakysanou smetanou

Quiche neboli slaný koláč má svůj původ ve Francii. Svou cestičku si ale pomalu dláždí i do českých pekáren a domácností. Tématické fráze: cibulový koláč recept cibulovy kolac alsasky cibulovy kolac zwiebelkuchen cibulový dort cibulový koláč na plech recept na cibulový koláč cibulovy kolac se zakysanou smetanou zwiebelkuchen recept cibulová pizza zwiebel kuchen cibulový koláč zwiebelkuchen cibulová koláč pizza s cibulí a smetanou . V misce smícháme smetanu s tvarohem, solí, pepřem a česnekem, oreganem, bazalkou.


Těsto rozválíme do zapékací formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem!

Těsto potřeme tvarohovou směsí a navrch posypeme cibulí se slaninou. Posypeme lehce tymiánem. Pečeme v troubě vyhřáté na maximum . Creme fraiche ( zakysanou smetanu, nejlépe tuku) osolíme, opepříme a přidáme trochu česneku, ale ne moc, aby nepřebil všechny chutě. Stačí poprášit sušeným česnekem. Promícháme a máme připravený základ.


Zatímco nám těsto kyne, opečeme si na pánvi trochu anglické slaniny. Není třeba přidávat tuk.

Kynutý cop se Schwarzwaldskou šunkou a zakysanou smetanou. Quiche s kozím sýrem, brokolicí a sušenými rajčaty. Vedle italské pizzy a jejích variant „po česku“ je druhým nejoblíbenějším slaným koláčem. Velmi častou surovinou, která se na cibulový koláč používá, je zakysaná smetana.


Zkuste upéct francouzský cibulový koláč na pizza těstu (těsto lze koupit hotové např. v Zakysanou smetanou potřete těsto, posypte slaninou a cibulkou a dejte péct, dokud okraje těsta nezezlátnou (cca minut). Vykynuté těsto vyválíme přímo na vymaštěném plechu a necháme dalších min. Cibulový koláč Zdeněk Pohlreich v pořadu Ano, šéfe!


Troubu předehřejeme na 1°C. Cibuli rozdělíme na koláč , přelijeme vejci se smetanou a posypeme sýrem. Recept je z kategorií: Pizzy . Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Zalijeme zakysanou smetanou s vejci a podle chuti osolíme a opepříme. V troubě předehřáté na střední teplotu pečeme asi min.


Vyborny kolac je tradicnim pokrmem Alsaske casti Francie. Ve sve jednoduchosti prestal zkousku casu a je nemene popularni nyni jako byl za starych casu. Muze se pripravit s malymi obmenami jako je jine testo, anebo pridanim dalsi chute do nadivky jako je na priklad slanina.


Na náplň, rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a dusíme dozlatova, potom přidáme zakysanou smetanu a lžičku hladké mouky na zahuštění, necháme přejít varem.

Po vychladnutí této směsi přidáme žloutky a dochutíme solí, pepřem. Vymažeme formu (nejlepší je kulatá na koláč nebo dortová) máslem, . Petule, kdysi jem tady dala recept na Slaný koláč se zakysanou smetanou , koukněte na něj a snad Vám to trochu pomůže. Také bych ráda vyzkoušela, ale opravdu by to chtělo upřesnit množství ingrediencí, nebo aspoň jakou konzistenci z toho namíchat, aby to dopadlo tak jak má. Jednoduchá slaná rychlovka, kterou připravíte za.


NAHRAJ FOTKU A POCHLUB SE. Listové těsto rozprostřeme na plech, propícháme ho vidličkou a pomažeme zakysanou smetanou. Nandáme orestovanou směs, posypeme . V sobotu vaří na rádiu Frekvence Jirka Babica!


A to houbové rizoto a cibulový koláč se zakysanou smetanou. Přečtěte si jeho recepty. Týden se s týdnem sešel a jako každé úterý vám přinášíme další souboj receptů, tentokrát na téma listové těsto. Utkání se tentokrát zúčastnily dvě jablečné dobroty – koláč krasavec a jablka v županu – a cibulový koláč.


Hodnocení bylo náročné, takže kdo byl nakonec vítězem? Nakynuté těsto rozválené, přendané na plech vyložený papírem na pečené, potřené ochucenou zakysanou smetanou , pokladené na oleji spolu se slaninou opečenou cibulí, nakonec upečené v troubě pěkně dozlatova. Jedině tak dá koláči výraznou, jemně nasládlou chuť.


Takže jí dejte čas a nikam nepospíchejte. Upečený korpus potřete zakysanou smetanou a posypte opečenou cibulí se slaninou. Koláč vraťte zpět do trouby a pečte ještě přibližně minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.