Cibule na kašel

Větší cibuli nejdříve oloupejte a poté nastrouhejte. Na dno zavařovací sklenice nasypte vrstvu cibule a zasypte ji lžící cukru. Jednotlivé vrstvy střídejte, až sklenici postupně zaplníte – pod víčkem nechte cukr.


Během několika hodin (nejlépe přes noc) cibule pustí šťávu, tu si dopřávejte třikrát denně v množství jedné čajové . Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Jo a buď nakrájenou cibuli zasypu cukrem krystal, nebo zaliju medem. Kecalka 3příspěvků 20. Když sem kupovala ten jitrocelovy tak mi říkali v lékárně ze by se neměl kombinovat se žádnými tlumicimi léky na kašel :nevijestli to neni tak i toho cibuloveho :think:. Ahoj holky, dcera měs. Zatím nic hrozného, tak nechci dávat léky.


Slyšela jsem, (ale u nás se nedělalo) o odvaru z cibule s medem. Na netu jsou různé návody. Nejlépe louhovat přes noc.

Ale já bych potřebovala jí tu šťávu dát už dneska. O cibuli se dá říci, že má všestranné léčebné použití a její hlavní význam je v prevenci nemocí. Už naše babičky nám vařily cibulový čaj na kašel a dobře dělaly.


Přečtěte si, k čemu všemu lze cibuli využít a jak je zdravá. Cibule s medem- na kašel a odhlenění. POTŘEBNÉ PŘÍSADY Jedna průměrná cibule , med. Po té lze zcedit, nebo jen . Vezměte nejlépe zavařovací sklenici, dá se zavřít a cibule nebude.


Cibuli nakrájet na kolečka (čím více šťávy chcete, tím více nakrájejte cibule ). ALE NEZAPOMEŃTE v jaké fázi kašel je, pokud dusivý a dráždivý, - tady . Dvě oloupané cibule pokrájíme, dáme do kastrolku, zalijeme půllitrem vody a přivedeme k varu. Pak scedíme, cibulový vývar osladíme medem nebo cukrem. Pokud sladíme medem, který by mohl dráždit ke kašli, můžeme zjemnit trochou mléka nebo lžičkou másla, které se v . K těm se používá buď mírně podušená cibule anebo cibule syrová, ale v tom případě je potřeba pokožku ochránit – předem namazat . Známý recept, který funguje na kdeco.


Na mírném plameni vařte zhruba minut.

Sceďte a doslaďte medem. Zjemnit vývar můžete trochou mléka nebo lžičkou másla. Další varianta „čaje je bez mléka či másla, zato se skořicí, . Cibulový sirup na kašel v domácích podmínkách vyrobíme velmi jednoduše.


Trápí vás nebo vaše děti kašel , který se stále vrací, a léky z lékárny jsou na něj krátké? Tak vyzkoušejte zaručené recepty našich babiček a dejte šanci cibuli. Není skvělá jen do omáček.


Bez cibule si českou kuchyni neumíme představit. Nezaměnitelná štiplavá chuť nesmí chybět v guláši, omáčkách a . Léčivé účinky cibule jsou známy už po staletí. Naše babičky na tuhle štiplavou zeleninu nedaly dopustit.


Lahodný čaj z ní je doslova zázračným elixírem. Pomůže při zánětu průdušek, zatočí s chřipkou, zklidní krk a zmírní otok nosní sliznice. Dovolte přes noc cibuli, aby do medu vypustila léčivou šťávu, kterou po lžičkách budete užívat 3x denně. Podáváme po lžičkách 3x denně.


Malý má vlhký kašel a klasické léky moc nepomáhají. Většina prcků dobře reaguje na přírodní medicínu, tak mě napadlo to zkusit. Aby cibulový lék zabral, musí se brát pětkrát denně alespoň týden.


Pokud vás ale sužují nepříjemné bolesti v krku a velký kašel , nebojte si dát sirup po každém jídle. Neříkejte dětem jak se sirup jmenuje, cibule v názvu by se jim nemusela zamlouvat. Směs nechte několik hodin uležet (můžete ještě propasírovat přes husté síto) a následně konzumujte. Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme na talíř, posypeme cukrem a necháme, aby se z cibule vypustila šťáva. Až se vypustí tak dáme lžíce do pusy.


Antibiotické účinky cibule se nejčastěji využívají při léčbě horních cest dýchacích. Cibuli je možné využívat jakožto pomocníka v boji při nachlazením, angíně či chřipce. S respiračními onemocněními lze bojovat šťávou z cibule , nebo přípravou odvaru z cibule , který je známý pod .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.