Bílá káva z nemocnice

Ta nemocniční bílá káva je melta :think: alespoň jsem si to vždycky myslela, že je to melta s hodně mlékem :idea: :think: :neviNapsat příspěvek. Nějakou dobu jsem trávil po nemocnicích , ale už je to tak let. Také mi ta bílá káva moc chutnala a když jsem se po tom ptal, tak jsem zjistil, že byla z polotovaru - chcete-li instantní.


Nedávno byl zas v nemocnici táta, tak jsem se mezi řečí zeptal, zda ji ještě používají a dostal jsem tip na výrobek CHICORY . V porodnici, minimálně na Bulovce, mají skvělou bílou kávu. Mám na to děsnou chuť, ale znovu rodit kvůli tomu nepůjdu.

Nevíte, z čeho to dělají? MELTA JE KÁVOVINA,jak je psáno na obalu,v Polsku píšou rozpuszcalna kawa zbožova,nebo cafea instant de cereale. Jaký je rozdíl v účincích a vlastnostech mezi černou. Chicory dream - bílá káva, kde ji seženu? Co vím prodávali ji v Chrudimi hned vedle porodnice,ale co se nestalo od 23.


Měli jsme ji v nemocnici ale už si . Chutná to ještě líp než bílá káva z melty,lze přidat rovnou do mléka nebo vody, nebo rozpustit ve vodě a zředit mlékem :-). Taky ji mám spojenou s nemocnicí.

Do nádoby přidáme kávu a zalijeme studenou vodou, poté přidáme cukr a mléko a mixérem rozšleháme do pěny, lijeme do vysokých sklenic a vrch můžeme. Hrnek bílé kávy z melty byl tradiční nápoj našich babiček a prababiček hlavně v minulém století. Nemocniční strava je synonymem pro nepoživatelné jídlo. Bílá káva , suché rohlíky a univerzální omáčky. Jihomoravské nemocnice ale musí šetřit na všem, tedy i na jídle.


Dáte si moccacino, caffé latté, cappuccino? My dnes máme chuť na kakao, bílou kávu a šálek čokolády. Nápoje si připravíme doma.


Nejen, že vyjdou levněji, hlavně nechceme polykat koktaily chemických látek, které nám výrobci předkládají v instantních nápojových směsích. Jednalo se o ètyøi nápojové položky: èaj sladký, èaj hoøký, bílá káva sladká a bílá káva dia, vše v instantní podobì. Nedoporučuje se přepalovaný tuk, tučná masa, uzenina, luštěniny, konzervy, hrušky, třešně, blumy, paprika, zelí, kedlubny, kynuté pečivo, kakao, čokoláda, tučné krémy a dorty, pomfrity, šlehačka, silná káva , zmrzlina, . Vám nabídku občerstvení v bufetu v naší nemocnici. Po, dieta chléb, rohlík, bílá káva , máslo, tavený sýr dieta chléb, bílá káva , máslo, tavený sýr, dieta polévka frankfurtská dieta 9S polévka brokolicová dieta vepř.


Dopis vedení nemocnice nebyl zcela domyšlený. Chybělo upozornění na další nepřijatelný výraz – na bílou kávu. Výraz bílá káva je přece – pokud jde o politickou korektnost – stejně nesprávný jako černá káva. Jestliže výraz černá káva .

Máte tu smůlu, že jste skončili v nemocnici , umocněnou navíc tím, že jste nuceni konzumovat špitálskou stravu? A protože i se sebelepším foťákem stejně nebude poznat, co že vám to nemocniční kuchyně vlastně naservírovala, klidně napište i název nemocnice , kde jste. Ke snídani pak 4x vánočka a bílá káva. Výhrady ke kvalitě stravy: nepříliš chutné bílé pečivo (1x), nedostatečné porce (1x ), bílá káva není dobrá (1x), snídaně pestřejší (1x). Pochvaly ke kvalitě stravy: dobrá, chutná, kvalitní, pestrá, plně dostačující.


Masová kroketa dietní, brambory s máslem, kudrnkou, hlávkový salát s citronovou zálivkou. Doporučení komise: Komise doporučuje uzavřít smlouvu s firmou vyhodnocenou na prvním místě pořadí, tj. Instantní bílá neslazená káva s mlékem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.