Káva s nízkou aciditou

Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou , ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte . Bez kyselé chuti je káva popisována kávovými specialisty jako chuťově chudá, v ústech její chuť zůstává dlouho po dopití.


Zápornou vlastností je ale zkyslost kávy. Pro Čechy je poměrně běžné, že preferují kávu s nižší aciditou.

A jak řekl jeden můj kamarád: Ke kyselé kávě se musíš propít. V každém popisu kávy se setkáváme s pojmem acidita, tedy kyselost. Mezi kávami z naší nabídky najdete druhy s nízkou i vyšší aciditou. Každý má totiž svou míru jinde.


Jaká espresso směs bude sedět vám? Kyselá káva je velké ne. Dobré telo, vyrovnaná sladkosť, s príchuťou sladu, čokolády, kakaa a pražených lieskových orieškov v dochuti.


Káva s nízkou aciditou a bohatou cremou, ideálna pre espresso.

Relatívne plochá topografia oblasti Cerrado umožňuje využitie mechanického zberu na veľkých pestovateľských plochách a zároveň zabezpečuje . Jako povzbuzující prostředek i symbol pohody a relaxace nás káva provází po celý den – doma, na cestách, v práci nebo při posezení s lidmi, na nichž nám záleží. Větší aciditou vynikají kávy typu Arabica. Naproti tomu kávy s nízkou kyselostí působí jakoby hladce, sametově a jejich chuť v ústech přetrvává velmi dlouho. JIŽNÍ A STŘEDNÍ AMERIKA.


Tahle země je největším producentem kávy na světě, pochází odsud světové produkce. Káva je téměř vždy sladká, obvykle s hutným, krémovým tělem a nízkou aciditou. Těšte na tóny čokolády, nugátu a lískových ořechů, ale také arašídů, kešu a mandlí.


Tato káva je odborníky považována za nejlepší brazilskou kávu. Je pěstována ze starých odrůd káv Bourbon. Vyznačuje se sladkým čokoládovým nádechem. Káva je vyrovnaná, tělo sametové s nízkou , ale jemně znatelnou aciditou citrusů.


Chuť po ovoci se sladkostí meruňky, medu a mléčné čokolády z ní dělá bohatě . Samotná kávová zrna patří k největším na světě, dosahují totiž délky až cm. Maragogype – Stromy tohoto kávovníku mají velké listy i bobule. El Salvador je velice konzervativní káva s nízkou aciditou.


Doporučujeme ji především na espresso, kde vynikne chuť oříšků a mléčné čokolády.

Při přípravě alternativními metodami získáte velmi jednoduchou, sladkou a jemnou kávu. La Independencia je tzv. Tablon (blok) uvnitř větší farmy San Francisco, km od . Bio mletá divoká káva Kaffa espresso 2g. Divoká káva z etiopského deštného pralesa. Je skvělá a vyniká nejen chutí ale i výjimečně nízkou aciditou (kyselostí)!


Etiopská provincie Kaffa je kolébkou kávy, původní domovinou divokých kávových bobů. Mexico Altura Superior Chiapas Adelita. Neobyčejná jednodruhová káva z Mexika.


Tato mexická káva roste ve stínu pomerančovníků státu Chiapas. Je mixem odrůd káv Caturra, Catui, Bourbon a Typica. Voní po máslových sušenkách a zralém ovoci, chutná . Koniec koncov komu by vadila chutná orieškovo-čokoládová káva s jemnou horkosťou?


Café Alegre Guatemala Huhuetenango 3g. Africké, najmä divoko rastúcej kávy by bez tejto kyslosti postrádali svoju charakteristickú chuť s florálnymi až trávnatými tónmi. Nájdete v nej chute čokolády a lieskových orechov, vyznačuje sa nízkou aciditou a dlhou dochuťou. Na první pohled nemusí vůbec působit lákavě, často mívá polámaná, různě velká zrna a nerovnoměrnou barvu, ale o jejích chuťových kvalitách není třeba pochybovat. Má velice komplexní chuťový profil, díky metodě zpracování má plné , těžké tělo s nízkou aciditou a zemitými tóny.


Díky své příjemné hořkosti a plné chuti . Skvělá káva od panamského farmáře Arnolda Picoty. Pan Picota hospodaří na své farmě Rancho Gotta v Boquete a výsledkem jeho práce je skvěle vyvážená espresso káva s nízkou aciditou a chutí smetany,oříšků a mléčné čokolády. Zveme vás na kafe zdarma!


Ochutnávka kávy nesmí chybět ani v poslední prázdninovou středu. Máme čerstvě napraženo a na mlýnku budou čekat tyto lahůdky: Espresso: 1. Panama – sametová arabica s nízkou aciditou a vůní mandarinky a lučního kvítí. V chuti převládají čokoládovo-ovocné tóny s nízkou aciditou. Brazílie – káva Cerrado Dulce s nízkou. Luxusní aroma, jemná chuť téměř bez hořkosti, ideální pro každodenní požitek… to je Brasilia Santos.


Skladem Výrobce: Vaše Pražírna. Káva z Panamy je proslulá svou příjemnou lehkou chutí a vyvážeností. Casa Ruiz je skupina malých farmářů zakládajících si na šetrném zacházení s životním prostředím a jejich kávovníky.


Casa Ruiz Boquete je jemná lehká káva s nízkou aciditou a příchuti hrušky, karamel a bílého vína. Stupeň pražení: střední.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.