Jak se hraje minigolf

Minigolf se hraje na osmnácti betonových drahách s překážkami (=jeden okruh), do kterých se může vstupovat. Do dráhy se vstupuje pouze ve vhodné obuvi k odehrání míče nebo k vybrání míče z cíle a to tak, aby chůze po dráze byla co nejkratší. Bezdůvodné vstupování do drah či chůze po nich jsou . Fantazii se meze nekladou, pravidla zahradního minigolfu si tedy můžete upravit dle libosti.


Pokud není jamka dosažena šestou ranou, zapíše se sedmá jako trestná rána a pokračuje se na další dráze. V jednom kole se hraje drah s různými .

Nejjednodušší způsob, jak zvládnout techniku hry je tzv. Letní prázdniny lákají návštěvníky i na minigolf do areálu mosteckého Aquadromu - Duration: 2:33. Instruktážní video pro veřejnostní hráče minigolfu - jak zahrát na jeden úder veřejnostním míčkem dráhu č. Před každou hrou obdrží hráči tzv.


Pro hru na jedné jamce je maximální doporučený počet hráčů 4. Začíná hráč číslo jedna a hraje , dokud . Stručná pravidla pro hru Dráhový golf - greengolf. Překonáním překážky se rozumí překonání červené čáry, která je umístěna na horní straně mantinelů s . Do drah je zakázáno vstupovat nebo na ně našlapovat.

Při hře ve skupině hrají . Na eternitové hrací plochy se nesmí stoupat - nebezpečí zničení dráhy! Neplatí pro betonová a filcová hřiště). Dráhy se hrají v pořadí od 1. Pokud se nepodaří zahrát dráhu ani na úderů, zapisuje se na této dráze . Cílem hry je dosažení jamky co nejmenším počtem úderů. Provozovna: Kulturní dům a Multifunkční centrum Březová. Celkem je jedna hra tvořena třemi koly.


Po dohrání jednoho kola se hráč přesouvá opět na dráhu č. Jaká jsou pravidla minigolfu a další informace z minigolfového prostředí. Hráči před každou hrou obdrží tzv. Pravidla klasického minigolfu – miniaturgolf. Je zakázáno vstupovat na dráhu hřiště. Hráč s nejnižším součtem úderů ze všech jamek vítězí.


Míč musí být dopraven ze základního bodu do cílové jamky každé dráhy nejmenším počtem úderů. Za každý úder se počítá bod. Není-li cíle dosaženo 6-ti údery, započítává se úder navíc.


Nejvyšší počet bodů na jedné dráze je 7. Každý hráč hraje do tej doby, než dopraví loptičku do jamky.

Víťazom je hráč s najmenším súčtom úderov na všetkých jamkách. Nedosáhne-li míč při prvním úderu jamku, hraje se dále z místa, kde se míč zastavil. Uvázne-li míč na obrubě nebo na některé z překážek dráhy tak, že je další hra znemožněna, smí být . Pro jednotlivé dráhové systémy jsou určena pravidla v rámci těchto mezí.


U systémů minigolf , miniaturgolf, sterngolf platí jako limit 1mm. Označení jednotlivých drah musí být provedeno podle normovacích předpisů (nákresů). Před dvěma lety jsme psali o otevření adventure golf hřiště v Horním Bezděkově. Dnes už si areál udělal jméno a má i své pravidelné návštěvníky.


Zajeli jsme se tedy na hřiště podívat a vyzkoušet, zda je to podobné patování, minigolfu, nebo něčemu úplně jinému. Jak se tedy adventure golf hraje ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.