Tortilla se špenátem recept

Výborný a lehký obě který uklidní vaše chuťové buňky. Máte rádi mexickou kuchyni? Vyzkoušejte naše bezmasé tortilly s kukuřicí a špenátem. Smetanu smíchejte s mozzarellou, nasekanými špenátovými listy a kukuřicí.


Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte pár kapek olivového oleje.

Pak směs rozdělte doprostřed tortill, . Na tortillách je půvabná jejich jednoduchost a všestrannost. Zabalit se do nich dá téměř cokoli. Nepotřebujete moc nádobí, samy poslouží jako talíř. Naše tortilla patří do skupiny lehkých obědů , ale díky bílkovinám a vláknině překvapí svou schopností zasytit . Kuřecí maso pokrájíme na menší kostky nebo slabší nudličky, které osolíme a opepříme.


V pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme za občasného. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje, na něm zlehka orestujte nakrájené žampiony, tak aby mírně zhnědly.

Do pánve se žampiony rozklepněte vejce, rozmíchejte a nechte na plotně jen do té doby, než vejce ztuhne. Pánev odstavte z plotny, nasypejte do ní baby špenát a rajčata. Bílkoviny (g): 3 Tuky (g): 3 Sacharidy ( g): SAFA (g): Cukry (g): Vláknina (g): 0. Superrychké, lehké a zdravé jídlo. Tortilu rozložíme, pomažeme olejem (já použila olej z lněného semínka). Naklademe na ni špenát, nakrájenou červenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájená rajčata.


Posypeme parmezánem a lňeným semínkem. Ostrost koření mírní smetana, o křupavost se postará kukuřice – a krémové šťavnaté náplni prostě nelze odolat! Koláč byl sice chuťově dobrý ,ale nešel vůbec nakrajet a na talíři vypadal hrozně.


Take jsem dala polovinu másla ,stačilo to ,ale těsto moc neladilo s tou. Postup přípravy receptu. Rozpálíme olivový olej, zpěníme na něm česnek, krátce orestujeme, přidáme nadrobno pokrájenou chilli papričku zbavenou semen a krájená rajčata. Směs dusíme bez pokličky asi minut, nakonec ochutíme solí a pepřem. Kamilina ostřejší tortilla se špenátem , hovězím masem a kukuřicí.


Na pět tortill potřebujete: větší cibuli nakrájenou na kostičky, 3g mletého hovězího masa, až pokrájených a vypeckovaných naložených feferonek, lžička chilli, malá plechovka kukuřice, 4g sekaného mraženého špenátu, 300 . Ty vyválíme na tenké placky. Nezapomeňte si pomoučit vál a váleček.

Placky opékáme na pánvi nasucho nebo na trošce oleje cca minutu z každé strany. Jakmile začne tortilla hnědnout, znamená to, že je hotová a můžete ji . Ingredience: listový špenát. Zabalíme, dáme na 1min ohřát do mikrovlnky, aby se sýr roztekl. Na válu smícháme mouku, sůl a sádlo. Za postupného přilévání vody uhněteme tuhé těsto.


Recept si zatím oblíbili kuchaři. Můžeme jej dále zpracovávat. Kuřecí prsa nakrájíme na větší hranolky, osolíme, opepříme a orestujeme na rozehřátém oleji (asi minuty). Přidáme na hranolky nakrájenou.


Rolované tortilly s náplní z listového špenátu restovaného se smetanou, cibulí a česnekem, které dodají zajímavou chuť sušená rajčata a sýr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.