Zavařování třešní recept

Košíček červených třešní přijde k chuti, ze dvou košíčků se něco sní a ze zbývajících upeče bublanina. Jestliže je už košíčků několik, pak vzniká problém, jak nejlépe úrodu třešní využít. Jednou z možností je třešně vypeckovat a. Příprava třešní na zavařování.


Z třešní odstraníme stopky,.

Abyste měli třešně nejen v létě ale takév zimě zkuste si je zavařit. Udělejte si zavařeniny, které. Postup přípravy receptu. Naplníme do důkladně omytých sklenic a mezitím si nachystáme sladký nálev, kterým budeme třešně zalévat.


Nálev: na 1l vody dáme 30dkg cukru a svaříme. Třešně zalijeme horkým nálevem a zavaříme. V tomto receptu najdete dva způsoby zavařování třešní.

Nyní je ideální čas, kdy si můžete třešně koupit a zavařit. Ovoce můžete zavařovat s cukrem i bez cukru. Nejčastěji se sterilují třešně , meruňky nebo broskve.


Můžete přidat i koření, někdy do konce i sůl. K jídlu jsou samozřejmě nejlepší čerstvé, ale jejich sezóna netrvá věčně. Zavařování třešní recepty.


Je lékařsky potvrzeno, že slaďounké třešně prospívají lidskému organismu, protože pomáhají čistit krev, játra a ledviny. Konzumace třešní má dokonce blahodárný vliv na léčení cukrovky. Abychom si chuť tradičně červnové a červencového ovoce mohli dopřát i po zbytek roku, . Omyté třešně vypeckujeme, a rozmixujeme (nejlépe ponorným mixérem).


Přidáme cukr smíchaný s Gelfixem a přivedeme k varu. Odkládáte zavařování , protože vám chybí základní praktické informace? Recept na třešňový kompot.


Použijeme je tedy pro kombinaci s ovocem, které má slabou želírovací schopnost , jako jsou třešně , višně a jahody. Poměr ovoce a cukru 50:býval doporučován ve starých kuchařkách, ale dnešní zavařování je zdravější. Každou vrstvu třešní zasypeme cukrem.

Domácí marmelády není nikdy dost! A ještě k tomu zdravá, bez cukru? PRAHA - Ještě před dvaceti lety zavařovala snad každá česká hospodyňka. Sehnat v zimě ovoce nebylo jen tak, a proto se v létě zavařovaly přebytky ze zahrádek i lesní plody.


Vysadila jste si na zahradu plno ovocných stromů, které se teď zasypaly třešněmi a vy už nevíte co byste s nimi dělala? Už jste upekla bublaninu, udělala marmeládu i ovocné knedlíky? Potom zbytek ovoce použijte na kompoty! V zimních měsících, kdy toto lahodné ovoce nebude k dostání, vám třešňové.


POTŘEBNÉ PŘÍSADY Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.