Recepty rakvičky bez formiček

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Ona totiž babička tvrdila, že rakvičky bez plynové trouby prostě neupečete. A já jsem plyn nikdy neměla.


Babička totiž pekla rakvičky , čili vandličky, jak podle své kuchařky říkala, ve formičkách na velké pracny. Převařit máslo – recept nabízí dvě možnosti, tou druhou je kakaové máslo. Nakonec zdobíme podle vlastní chuti,.

Ja milujem rakvičky ale nemôžem nikde u nás zohnať formičky na rakvičky ale už som našla recept od pani Daniely na rakvičky bez formičiek rada by som ich skúsila ale u nás nemôžem zohnať ani amónium poradí niekto kde sa dá kúpiť. Pani Ivana vynikajúce stránky , klobúk dolu, všetko krásne spravené . POSTUP PŘÍPRAVY Žloutky, mletý cukr a sodu vymícháme nebo jen tak třeme a necháme přes noc odpočinout. POTŘEBNÉ PŘÍSADY žloutky, 150g moučkového cukru, lžička vanilkového cukru, několik kapek citronové šťávy, tuk na vymazání formiček. Až se vás někdo filmovými slovy Rudolfa Hrušínského zeptá, jestli chcete rakvičku, nebo věneček, žádejte přesně tyhle rakvičky ze sladkého drobivého žloutkového těsta s nadýchanou neslazenou.


Pokud nemáte formičky na rakvičky , můžete žloutkovou hmotou naplnit košíčky nebo jiné tvary. Nahlásit chybu v receptu. Odpověď je jednoduchá: Výrobci totiž do těsta přidávají mouku, zatímco recept našich babiček nikdy žádnou neobsahoval!

Připravte si formičky na rakvičky : Vytřete je rozehřátým tukem a vložte do chladničky, aby potěr ztuhnul. Do každé vymazané formičky nalijte jednu malou kávovou lžičku ušlehané žloutkové pěny, formičky naskládejte bez zbytečné prodlevy na plech a hned vložte do. Teda to je výzva :-) Rakvičky jsem měla vždycky moc ráda, takže tento recept bych chtěla vyzkoušet. Na internetu najdete obrovské množství různých receptů na rakvičky , ale většina z nich vyžaduje speciální rakvičkové formičky.


Staré tradiční recepty také uvádějí jako jednu ze surovin specifický prášek na pečení - cukrářské droždí (tzv. amonium). Byla dokonalá dokonce i bez formičky ! Mohla bych poprosit o radu, jak na rakvičky ? Chtěla bych se držet receptu pouze žloutky a cukr, bez mouky a škrobu. Vždycky mi prasknou a celé se otevřou. A až se mi povedou třeba ty . Nadpis: Re: kvasnice amonium. Existuje recept s amoniem, dokonce se pak rakvičky pečou bez formiček.


Ale není to žádný zázrak. Jen si teď nemůžu vzpomenout, kde jsem ten recept našla a dokonce vyzkoušela. Dobré jsou ale i podle tohoto receptu : 2g másla, 3g hladké mouky, kelímek zakysané smetany, vejce na potření.


Možná si vzpomenu, pak ho sem napíšu. Těsto je velmi snadné a výsledek vypadá tak trochu jako malé . Jsou to stálice v nabídce českých cukráren, bez kterých si mnozí z nás nemohou představit rodinnou sešlost nebo posezení s kávičkou.

Cukrářka Iveta Fabešová se s námi podělila o recepty na nejoblíbenější české zákusky. Formičky vymažte olejem a naplňte lžící do dvou třetin. Neskor sa ich vsak opovazili zvysit AZ na 1. Ja som tieto fromicky dlho nemala tu poruke a tak som si vymyslela ich rychlovku, ktoru pouzivam aj teraz, hoci formicky vlastnim, ale tie . Zjistila jsem že recepty na rakvičky se od sebe příliš neliší. Jen nad příměsí mouky jsem našla zdvižený prst – cukráři to rozhodně nedělají! Dobře tedy, vyzkouším těsto bez polohrubé mouky.


Tyto rakvičky se vykrajují vykrajovátky a po upečení jsou zevnitř pěkně vyfouklé. Recept na rakvičkové cukroví bez formiček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.