Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, před vložením do trouby necháme ještě minut vykynout a pak pečeme při 1C cca minutek. Navíc ušetříme kalorie, protože je pečeme v troubě. Recept na domácí koblížky skvělé chuti.
O trochu zdravější varianta super sladké dobroty. Domácí koblihy pečené v troubě. Vím, že někdo to už koblížky nenazývá, jsou to spíše pečené buchty, ale já to volám stále koblihy.
Někdy je smažím a někdy vložím do trouby a nestarám se :) Upeču najednou všechny, nejsou mastné a například . Smažená kobliha asi fakt chutná jinak, než tyhlebuchty, ale může to být dobrý ;-). Zkusila jsem nedávno kynuté těsto, tak se nebudu bát ani tohoto, a o víkendu zkusím upéct :yes:. Ale koblihy bych tomu neříkala. Tohle je pečené jako klasické buchty v troubě. Hned po vytažení z trouby koblihy potřeme rozpuštěným . Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka.
Na kolečko dáme marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme, stlačíme okraje, aby nám marmeláda nevytekla a dáme na plech.
Na plechu necháme koblížky ještě tak minut vykynout a pečeme při 1°C dozlatova. Hotové teplé koblížky potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme . První plech jsem měla z tenkého plátu těsta, druhý jsem dělala již vysoký a to jsou teda mega koblihy , ani jedna napraskla ani marmeláda nevytekla, . Inspektor televize Nova se dnes opět dostal do kuchyně a vyzkoušel recept, který zní skoro dietně. Nesmažené koblihy z trouby.
Chutnají koblihy bez omastku skutečně jako koblihy ? Honí vás mlsná a přemýšlíte, čím byste ji zahnali? Vyzkoušejte domácí koblížky, které není nutné smažit, . Koblihy pečené v troubě. Pro uložení oblíbeného receptu se prosím přihlašte.
Ivana Ulmanová Radomyšl. Zkouším, za chvíli budu dávat do trouby - mám dotaz - nepropichují se po upečení jako ty klasicky pečené v oleji? Tak to jsou naprosto dokonalý koblihy , mňamka tý jo. Přidal jsem si hned do . Smažené koblihy jsou však velmi tučné a kalorické.
Na polovinu dám marmeládu a druhou . Proč si tedy nepřipravit zdravější koblihy pečené v troubě bez tuku?
Možná si říkáte, že takové. Pro Vaši potřebu vynásobte . Předehřejeme troubu na 190°C. Vykynuté koblížky dáme do trouby a pečeme při 190°C cca minut.
Celozrnné koblížky pečené v troubě nebudou . Hotové koblížky můžeme poprášit sypkou stévii a ihned konzumovat. Z vykynutého těsta vyválíme placku, vykrájíme kolečka, na polovinu z nich dáme lžičku marmelády, přikryjeme druhým kolečkem, dobře stiskneme okraje, případně je ještě odkrojíme. Pročítám spoustu foodblogů a každou chvíli slintám nad něčím, co vidím. Našla jsem si konečně čas, abych vyzkoušela i pečené koblihy – původní recept ZDE. Jsou skoro tak nadýchané jako ty smažené, ale absence přílišného tuku je úžasná.
Vyzkoušela jsem polevu z originálního receptu, ale příště bych . Jeden koblížek Vás vyjde na méně než dvě koruny. Zkoušela jsem i koblihy pečené v troubě peče se na 1stupnů asi min -dám sem odkaz- špatné nebyly ale smažené jsou smažené přesně jak jsi psala. Takže se loučím s pozdravem koblihám zdar :D:D:D.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.