Čistič spár v koupelně

Jak vyčistit zašlé spáry v koupelně a dodat jim svěží vzhled? Do interiéru se používají pro svou dlouhou životnost a jednoduchou údržbu, ale bohužel se dlažba neobejde bez spár. A vyčistit je, to chce pořádný kus trpělivosti. Na trhu najdete speciální čističe , které by úklid měly usnadnit.


Když kupujete dlažbu, kupte i čistič.

Nabízejí proto i speciální čističe , které s úklidem pomohou. Ty využijeme jak po stavbě, tak na běžný a pravidelný úklid. Například čistič CL8by se měl použít hned po stavbě, kdy . Zjistila jsem, že když v koupelně čistím umyvadla atd.


Pro vyčištění spár je nejvhodnější kartáč na spáry (můžete použít i rejžák, který máte doma) nebo parní čistič (ten však každý nemá, takže jej v postupu dále zmiňovat nebudu). Co dělat, když na vyčištění spár mezi obklady a dlažbou už běžné čisticí prostředky nestačí? Možná zvažujete nové přespárování, nebo ještě hledáte další možnosti.

Důležité je ale vědět, že znečištění spár lze účinně předcházet. Já na ně vždy nastříkám jakýkoliv čistič (si myslím, že stejně jsou všechny na jedno brďo) a nechám delší dobu působit a pak teprve drhnu. Spáry v koupelně máme (teda občas)bíle :evil: Napsat příspěvek. Prevence již od začátku - V první řadě si uvědomme, že základy zářivě čistých spár a kachliček se pokládají již při stavbě.


Vybrat správnou barvu a. Pomocník parní čistič - Komu nevyhovuje namáhavé ruční drhnutí, ocení jistě parní čistič , které je spolehlivým pomocníkem pro podobné čištění. Funguje na principu čištění . Pokud se také ve vaší domácí lázni objeví plíseň, nemusíte ihned veškeré spáry vytrhat a vyplnit silikonem znovu. Mnohdy postačí tento jednoduchý trik!


Málokdo tomu věří, ale častokrát jsou nejlepší čistící prostředky součástí naší . Jak to udělat, co použít, aby na skleněných zástěnách v koupelně nezůstávaly usazeneniny, vodní kámen a voda po nich stékala - tipy, rady, doporučení ( leštidlo na karoserie) . Jakou barvu mají spáry u vás v koupelně ? Už jste někdy vyzkoušeli parní čistič ? Museli jste někdy udělat nové spáry ? Máte nějaké zkušenosti s bělícími fixami na spáry ? Podělte se s ostatními o své zkušenosti, rady a tipy.

Snadný návod na vyčištění spár v dlažbě bez použití chemických přípravků. A všechny potřebné věci na čištění jistě máte už doma. Uvidíte, že je to opravdu jednoduché. V mnoha domácnostech je v koupelně velký provoz.


Jednotliví členové se střídají u umyvadla a smývají ze sebe venkovní špínu. Zvlášť pokud máte malé děti, chcete, aby koupelna zářila čistotou. I když však pravidelně uklízíte, bílé spáry mezi dlaždičkami pomalu šednou.


Je jedno, jak často je drhnete a jaké běžně . Spáry mezi obkladačkami v kuchyni či koupelně s postupem času šednou, špiní se nebo se na nich objeví plíseň. Vypadají pak velmi nehezky a samozřejmě je nutno je vyčistit. Samozřejmě na čištění spár existuje spousta prostředků přímo vyráběných a prodávaných pro tento účel.


Máte dojem, že koupelna či kuchyňský kout potřebují nový kabát? Zašlou spáru můžete oživit nátěrem speciálního prostředku na bělení spár. K čištění keramických obkladů nepoužívejte abrazivní (brusné) čisticí prostředky: Glazura by totiž ztratila lesk a spáry by se začaly vydrolovat. Když dojde při úklidu na obklady a dlažby bývají tvrdým oříškem spáry , které mají tendenci zbarvovat se do jakékoliv podoby, jen ne vydržet v té původní. Při zanedbání péče se ale i na keramických materiálech postupně usazuje vrstva nečistot, v reliefech je to běžné znečištění, v koupelně je to kombinace vodního kamene, železitých usazenin a běžné špíny.


Vkládám návod na čištění spár mezi dlaždicemi. Před nastěhování po předchozích majitelích byla špína mezi dlaždicemi. Drhla jsem rýžákem se savem, stříkala přípravky na vybělené spár , ale nic nepomáhalo už jsem byla zoufalá. Poté mě napadlo nalít Domestos na spáry a nechat chvilku působit, poté. Je účinný i bez drhnutí podkladu.


Nedochází k mechanickému poškození podkladu abrazí ani erozí. V jediném kroku velmi rychle, čistí, obnovuje a renovuje podklad. Pro následné vyplnění spár je třeba pečlivě vybírat silikon.


Do koupelny vždy volte tzv.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.