Psineček obecný

Vyšlechtěné odrůdy jsou určeny pro nezemědělské využití. Agrestis polymorpha (Huds.) Bubani nom. Doba květu: červen – srpen. Otužilost: mrazuvzdorný.


Zajímavosti: využívá se především na greeny golfových hřišť. Určování sterilních trav.

Odborná charakteristika alergenu: (více informací zde). Určité využití může též najít při rekultivacích. V důsledku nesečení porostu se vytvoří časem lesostepní . Někdy je k nim zařazován také psineček obecný. K druhům označovaným jako doplňkové se zpravidla počítají kostřava rákosovitá, kostřava ovčí, psineček výběžkatý, bojínek hlíznatý, metlice trsnatá, poháňka hřebenitá, lipnice hajní, lipnice smáčknutá, lipnice nízká, medyněk vlnatý a psineček psí.


Do krajinných trávníků lze . Hallův agrostis sandwicensis - psineček havajský agrostis idahoensis - psineček idahský agrostis castellana - psineček kastilský agrostis microphylla - psineček malolistý agrostis nebulosa - psineček mlhový agrostis capillaris - psineček obecný agrostis tenuis . Achillea ptarmica, řebříček bertrám, Aste.

Aldrovanda vesiculosa, aldrovandka měchýřkatá, Dros. Alisma gramineum, žabník trávolistý, Alis. Agrostis gigantea, psineček veliký, Poac. Pýr plazivý (Elytrigia repens (L.) Desv.


Rákos obecný (Phragmites australis (Cav. Trin.) 2. Vyskytují se v nich druhy suchých trávníků se širokou ekologickou amplitudou, doprovázené různými acidofyty, např. Jasione montana), smolničkou obecnou (Lychnis viscaria) a šťovíkem menším (Rumex acetosella). Spolu s nimi bývá přítomno nemnoho dvouděložných vytrvalých psamofytů, z nichž stálejší je jen trávnička obecná pravá (Armeria vulgaris subsp. vulgaris).


Ajuga reptans, zběhovec plazivý,. Alchemilla vulgaris agg. Jsou vhodné pro reprezentační a nezatěžované okrasné trávníky a jsou častou dominantou v extenzivních trávnících. Vytváří nízké husté až volné trsy a list má úzký, světlé až sytě zelené . Nacházíte se na straně: 16.


Alliaria petiolata česnáček lékařský. Alnus glutinosa olše lepkavá. Alopecurus pratensis psárka luční.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.