Spotřeba auta na 100 km

Evidovaná spotřeba : l. Průměrná spotřeba : l . Kalkulačka provádí výpočet spotřeby a ceny pohonných hmot. Zadejte průměrnou spotřebu vozidla. Spotřeba (l), Cena (Kč).

Rádi obdržíme vaše náměty a připomínky. Pro výpočet je nutné znát počet litrů spotřebovaného paliva a vzdálenost , jakou jsme na toto palivo ujeli. Pryč jsou doby, kdy se o autech se spotřebou menší než litry na 1km jen mluvilo. Nyní si je můžete opravdu koupit a kupodivu se jich na trhu vyskytuje dostatek.


Není bez zajímavosti, že sem patří hlavně malé vozy, ale v nabídce je i jeden hybri městské auto a jedno, o kterém se dá říci, že dokáže . Připravili jsme žebříček nejúspornějších nových aut v Česku. Našli jsme třináct vozů, jejichž spotřeba podle údajů výrobce nepřevyšuje l paliva na 1km.

Jsou mezi nimi prckové, kombíky i velká auta s pohonem všech kol. Velký test provedl také německý Auto motor und sport. Skvěle se v něm předvedla Dacia Logan 4. Renomovaný autočasopis vyslal desítky testovaných aut na 93kilometrovou . Takto si znížite priemernú spotrebu paliva. Takže jsme na ujetí 8km spotřebovali l paliva.


Teď použijeme výše uvedený vzorec. Pro tento příklad použiji druhý z uvedených vzorců. Výpočet pomocí prvního uvedeného vzorce je ekvivalentní. Ve prospěch naftového motoru jednoznačně hovoří nižší spotřeba paliva. U motorů s objemem litru se pohybuje tzv.


Srovnatelné benzínové motory „ sežerou“ na stejné vzdálenosti o dva až tři litry více. Záleží na konkrétní značce. Zima v autě je nepříjemná, což se výrobci aut snaží vyřešit vyhříváním sedadel, věnce volantu, zrcátek nebo čelního a zadního okna.


Akce se vztahuje na ojeté vozy, které mají v popisu Jezděte levněji než s naftou. Kč za vás zaplatíme ve chvíli, kdy využijete jeden z následujících způsobů .

LPG zařízení v hodnotě - 48. Potřebuji vypočítat spotřebu auta tedy spotřebu paliva, ale nevím jestli počítám dobře. V současné době jsme s vozy jen na testovacím okruhu najeli přes 10. Celkový nájezd včetně redakčních testů překročil u stovky testovaných vozidel magickou hranici 100. Zatím nás nepotkala žádná nehoda či jiná nemilá událost.


Příklad se vzorci v buňkách. Náklady na palivo podle spotřeby. Jízdou na plyn LPG ušetříte 1Kč na 1Km , což je výborná spotřeba. Pokud si chceme spočítat spotřebu našeho auta , musíme znát dvě indicie.


Těmi jsou počet litrů spotřebovaného paliva a počet kilometrů, které jsme na toto množství bezínu či nafty, ujeli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.