Recepty s rýží a kuřecím masem

Moc dobrý a jednoduchý recept od mé sestry. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to není nejjednodušší surovina. Je to sice maso velmi křehké, ale zároveň s minimem tuku, takže má tendenci k vysušení.


Vítám vás u nového videa :) Pokud zrovna nemáte moc času na dlouhé vaření, nebo vám zbyla rýže z minulého. Mrkev, cibuli, žampiony, slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme lžičku olivového oleje na kterém postupně smažíme cibuli, přidáme slaninu, kuřecí maso , mrkev, žampiony a lžičku sójové omáčky.

Smažíme 2-minuty, přidáme druhou lžičku oleje, . Maso nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. Dáme na rozpálenou pánev smažíme minut, přidáváme kari a sojovou omáčku. Nasi Goreng – smažená rýže s kuřecím masem.


Postup:Tento recept se dá snadno připravit, . Recept na rizoto se zeleninou a kuřecím masem. V asijské kuchyni připravují smaženou rýži často jako přílohu. Stačí k ní přidat maso a máte celé hlavní jídlo.

Na oleji osmahneme kostičky cibule a kuřecí maso. Až to bude orestované, přidáme kari a sůl. Po změknutí masa přidáme kari a zalijeme smetanou. Přidáme zeleninu a necháme ji chvíli prohřát (pokud je čerstvá, přidáme ji dřív). Poté podlijeme vodou, přidáme sušehé hříbky, sojovku a podusíme do měkka.


Kuře na bylinkách se zeleninou. Kuřecí kostky připravené na houbách. Kuře pečené na tymiánu a oreganu se směsí zeleniny. Přesněji bychom měli užít označení „ recept na dušenou rýži s kuřecím masem “. Kolem slůvka rizoto se někdy vzedmou takové gastronomicko-lingvistické vášně, že na samotné vaření ani nedojde.


Ale my chceme především vařit. Nabízíme jednoduchý recept na skutečně . Nejdříve si uděláme vývar z mrkve. V menším hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a osmahneme, poté zalijeme vodou a krátce povaříme.


Rýži důkladně propereme a necháme stranou okapat. V hlubší pánvi na oleji osmahneme . POTŘEBNÉ PŘÍSADY Rýže - nejlépe přímo na rizoto, špenát , kousek másla, vývar nebo zalitý bujón, sůl a pepř, jakýkoliv kousek masa - u nás vede kuřecí či krůtí. POSTUP PŘÍPRAVY Ono asi nejde ani tak o .

Rýži několikrát propláchneme a necháme na sítku okapat. Rizoto občas vyměníme za španělskou paellu. Pro čtyři lidi si připravíme čtyři šálky rýže a jednou tolik kuřecího vývaru, dále čtyři kuřecí stehenní řízky, půl kila rajčat, 1ml olivového oleje, dvě červené cibule, jednu žlutou a jednu červenou papriku, osm stroužků česneku, lžičku mleté sladké . Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.