Kvašák

Malý kameninový kvašák na domácí přípravu - Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. Rychlokvašky - recepty1. Dá se samozřejmě použít i jako dnes tolik oblíbené hrnce na pickles. Pickles není nic jiného než název pro moravský kvašák ,nebo u Nás na chodsku Kadečka.


Udržuje díky kvasné zátce obsah v dokonale sterilním a vlhkém prostředí, které je nutné při kvašení.

Vhodné na nakládání zelí i . Kvašák stlačovací L - Pickles. Zelák stlačovací Litrů. Zobrazit všechny obrázky. Součástí je keramický píst, buková tyčka a gumička.


KVAŠÁKY NEPOTŘEBUJÍ MÍT VODNÍ ZÁMEK. ZELENINA JE JIŽ PŘI KVAŠENÍ POD KYSANOU ŠŤÁVOU - STLAČENÁ KERAMICKÝM PÍSTEM ! ZÁKLADNÍ RECEPT NA PICKLES: potřebujeme: 1kg zeleniny vhodné ke kvašení .

Kvasím, kvasíš, kvasíme… Tento hrnec na kvašení zeleniny bude vaším dobrým sluhou v kuchyni. Když bude kvasit, tak bude ještě k tomu zdobit na lince. Kvašená zelenina je zdravá, je to báječná příloha k jídlům a skvělý způsob, jak si zeleninu zpracovat a uchovat na delší dobu. Keramický kvašák na domácí výrobu pickles. Víčkem je prostrčena tyčka z tvrdého dřeva, která ústí do těžítka, a to tlačí na zeleninu.


Potřebného tlaku docílíme zaháknutím gumičky do drážky tyčky. Obrázek je ilustrační, výrobce dodává různé dekory. Když jsme byli v říjnu na našem oblíbeném úštěckém jarmarku, očima jsem netrpělivě hledala stánek, kde prodávají jednoduchou, příjemnou užitkovou keramiku.


Během několika let jsem si nakoupila již pěknou sbírku hrnků, misek, lisu na . Sháněla jsem pro kamarádku keramický kvašák na pickles a našla jsem tohle. Tradiční klasický Znojemský kvašák. Je lidová delikatesa, kterou si s chutí dají i vyhlášení gurmáni. V naší kvašené okurce se snoubí staletá tradice zpracování klasickou recepturou okurky vypěstované na Znojemsku, prověřená desítkami generací našich předků. Okurka projde procesem mléčného kvašení a uchovává se i . Hnědý, cena dle velikosti (7-3l).


Kde: Pivnice u Petra - Černohorská pivnice Sakristie. Pořadatel akce: Pivnice u Petra .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.