Klobasa recept

Chcete, aby vinná klobása nepopraskala? Je to jednoduché: stačí ji spařit v horké vodě a péct zvolna v troubě. Podívejte se na recept krok za krokem.


Ked robím klobásy, tak si stále spomeniem na môjho strýka, ktorý vraviel, že zlá domáca klobása neexistuje, len dobrá a lepšia. Domácí klobásy, které jsem si v průběhu několika let vymazlil téměř k dokonalosti.

Môj recept pri výrobe domácich klobás je: na kg mäsa: dkg kuchynskej soli, na kg mäsa:balík čierneho korenia,balík celého kmínu,jeden. Vinnou klobásu můžete hned upéct, nebo zamrazit do zásoby (v tom případě ji ale před pečením vytáhněte včas, aby povolila). Rychlý a chutný pokrm, jedna z variant úpravy vinné klobásy.


Nevím, kolik práce dalo Filipovi přemluvit svého dědu a babičku, aby světu vyzradili tento recept na jemné vinné klobásy. V Sajlerově rodině se každoročně vyrábí na Štědrý den. Maso nakrájíme na kousky a na hrubo pomeleme do velkého rendlíku, objemem vhodného na toto množství.


Klobásky jsou to vskutku delikátní.

Vinnou klobásu si smotáme do šnečků, které spíchneme párátky proti rozmotání nebo si uděláme z klobásy menší klobásky. Pečícím papírem si vyložíme. V hrnci zahřejeme vodu na cca 80°C (nesmí se vařit, aby střívka nepopraskala), vložíme do ní převázanou klobásu a zvolna ,,vaříme,, asi mniut, dokud klobása nevyplave na hladinu. Vinná klobása patří na sváteční štědrovečerní stůl především v Čechách, ale postupně dobývá i území Moravy a Slezska.


A proč je zrovna tato specialita, podobná bavorské bílé klobáse, spojována s Vánocemi? A jak si ji vybrat a co nejlépe vychutnat? Recepty, rady a návody při vaření, suroviny podle sezóny, video recepty a ještě mnohem více na igurmet. Postup: Kdysi jsem někde zahlédla podobný recept s kuličkami z mletého masa, z vinné klobásy je to lepší. A ještě, než začnete protestovat: ne, kuličky z ní se nerozpadnou, naopak krásně drží pohromadě!


Troubu zapněte na 2stupňů. V pánvi rozpalte na střední teplotu dostatečnou vrstvu oleje. Zkuste si připravit tradiční český pokrm - pečená vinná klobása ze zelí. Předehřejte troubu na 1°C. Cibuli osmahněte na lžících sádla doměkka a . V předvánočním díle Vychytávek jako přípravu na Štědrý den, ukázal Láďa jak na vinnou klobásu s light bramborovým salátem.


Hľadáte recepty na prípravu klobásy?

Vyberte si z ponuky najlepších receptov na klobásu online.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.