Kynuté těsto v pekárně na chleba

DĚLALA JSEM Z NĚJ BUCHTY A JSOU LUXUSNÍ. Lze z toho testa udelat i . Kynuté těsto v domácí pekárně - Diskuse - eMimino. Pokud jde o těsta v pekárně jen vykynutá a pečená pak v troubě, tak tam může být problém při zpracování - příliš se podsypává moukou, nebo v následném kynutí , tuhé upečené výrobky můžou . Necháme asi hodinu na teplém místě ještě kynout , pokud by vánočky málo nakynuly, tak by v troubě popraskaly.

Do pekárny nalijeme vlažné mléko a olej, nasypeme mouku smíchanou s cukrem a solí, navrch rozdrobíme droždí. Chleba přijde na řadu později :-). Všechny tekuté suroviny dejte do pekárny a přisypte sypké.


Pekárnu nastavíte na program „těsto“ a asi za hodiny budete mít úžasné hladké kynuté těsto na koláč nebo cokoliv sladkého. Těsto je natolik vyvážené, že téměř není potřeba podsypávat. Doba přípravy je uvedena včetně délky programu pekárny. Recept pro domácí pekárnu.


Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO ( pekárna ETA, Vega, Clatronic).

Po ukončení programu těsto vyndáme z nádoby. Rozhodně bych na pečení chleba nepoužíval obyčejnou mouku, ale vybral bych druh označený jako chlebová , radí Tomáš Konopka, šéf českého. Ať už přenecháte postup pekárně , anebo ho budete připravovat klasicky, musíte těsto propracovat a nechat kynout tak dlouho, dokud nezdvojnásobí objem.


Suroviny: 2- 3ml vody, lžíce octa, lžíce oleje, lžičky soli, lžičky kmínu, 200g pšeničné chlebové mouky, 100g žitné chlebové mouky, 50g pšeničné celozrnné mouky, 150g ovesných vloček jemně mletých, . Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme buď program na kynuté těsto (Sladký) nebo můžeme pekárnu na . Samy totiž dokážou vedle lahodných chlebů s křupavou kůrčičkou vykouzlit i jogurt, makový závin nebo perník. Nadýchaný kynutý makový závin. Postup:Do pekárny přidejte všechny suroviny kromě máku s cukrem (v pořadí nejdříve tekuté, potom tuhé) a zapněte ji na program „ Těsto “. Já si pekárnu taky moc chválím - perfektní na zpracování kynutého těsta a doma dělané housky - jedna báseň - a na těsta na chleba , většinou peču teda v troubě, v ošatce, ale když nestíhám, nechám upéct chlebík v pekárně a je to úplně bez práce. Doma dělané pečivo nám chutná. Těsto necháme ve formách asi min kynout.


Poté chleby ve formách vložíme do zapářené trouby vyhřátě na 2stupňů (domácí troubu zapáříme tak, že na stěny rozpálené trouby nastříkáme vodu). Po třech minutách troubu odvětráme, aby unikla přebytečná pára, snížíme teplotu na 1stupňů a pečeme až min . V pekárně nemusíme jen péct. Dá se dobře využít třeba jen k přípravě a zpracování těsta.


Ne všechny domácí pekárny se ale specializují pouze na přípravu pečiva z kynutého těsta.

Každá domácí pekárna má programy na několik druhů chleba. Některé se dokážou fázi kynutí . Kromě toho má i různé speciální programy na další pečivo a potraviny - v pekárně se tak dají připravit vánočky, zákusky a koláče z kynutého těsta nebo z kypřícího prášku, ale také . Mám pekárnu už několik let, stojí stále na lince, nikdy jí neuklízím. Zkoušela jsem i marmeládu, sekanou a krupicovou kaši, ale to bylo jen zkusmo.


Už dosluhuje, koupím si . Lehké kynuté těsto pečeme vytvarované na plechu a podle receptu ho můžeme plnit. Těžké kynuté těsto připravujeme s větším obsahem tuku, a pečeme z něho hlavně vánočky, mazance nebo vánoční štoly.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.