Kontejnery na textil praha 4

Obyvatelé MČ Praha si již zvykli na službu POTEX a do kontejnerů odnášejí nepotřebný textil , který může dále posloužit. Stanoviště kontejnerů na použitý textil. Městská část Praha zakoupila tři další kontejnery na použitý textil , o jejich umístění rozhodli sami obyvatelé Prahy 4. Obsluhu kontejnerů zajišťuje charitativní organizace Diakonie Broumov. Jedná se o občanské sdružení, jehož posláním je poskytování sociálních .

Naše mise je jednoduchá: Nabízíme lidem pohodlnou a ekologicky přívětivou cestu, jak se zbavit oblečení, které již nepotřebují. Textilní odpad tak odkláníme ze skládek. Společně můžeme dát oblečení druhý život. Další informace naleznete na stránkách Diakonie Broumov. Kontejnery na textil Diakonie Broumov neprovozuje MČ Praha 11.


Prahy jsou kontejnery Diakonie Broumov umístěny ve spolupráci s hl. Sběr textilu, obuvi a oděvů na sběrných dvorech hl.

Sběrné kontejnery na textil v Praze. Na územní městské části Praha se nacházejí dva kontejnery firmy POTEX, do kterých mohou občané odkládat použitý textil. Jsou jich desítky, ale někteří o nich nevědí. Praha – Téměř dvacet tisíc tun textilu každý rok. Takového množství oblečení se Pražané ročně zbavují.


Nepotřebné oblečení přitom není nutné vyhazovat. Můžeme využít speciální kontejnery na textil , kterých je po Praze několik desítek. Další textilní kontejnery , také uvedené na mapovém portálu, jsou spravovány firmami POTEX. Střediska humanitární pomoci v PRAZE.


Kontaktní středisko sociální pomoci v Praze - Žižkov. Borského - u supermarketu. Prahy v Perucké 1 Praha nádoby na textil jsou i součástí Létajících sběrných dvorů Čisté dvojky a Mobilních sběrných dvorů MHMP).


Princip sběru: Mobilní kontejner bude přistaven vždy na dny ve stejných lokalitách, pravidelně - krát do roka. Občané budou o nadcházejícím sběru s předstihem informováni . Tak teď to můžete zabalit do igelitky a dát do našeho kontejneru,“ radí Petr Jachnin, soudní znalec v oblasti second handu, který se podílí na sběru použitého textilu, jež pod názvem Potex zajišťuje firma Texat. V současné době jsou kontejnery umístěny na Praze a 7.

Akce probíhá ve spolupráci s ČČK. Suroviny získané z nich jsou poskytnuty z části charitativním. Všechen materiál je dále prostřednictvím občanského sdružení Diakonie Broumov distribuován mezi sociálně slabší občany.


Kde najdete kontejnery na textil ? Do naleznutí řešení proto žádá občany, aby staré či nepotřebné oblečení do odvolání na určená stanoviště nenosili a neodkládali na hromady. Pro odložení starého textilu lze využít sběrné dvory hlavního města. Pokud je textil ještě nositelný, je možné jej předat např. Hradcem Králové rozšiřují systém svozu použitého textilu.


Hradecké služby jediným schváleným operátorem svozu textilu na území města.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.