Jak doma vyčistit stříbro

Jaké budou náklady na čištění stříbra ? Náklady na domácí čištění stříbra jsou téměř nulové. K práci je zapotřebí věcí, které obvykle máte doma jako běžnou součást vybavení. Trápí vás zčernalé stříbro ? Podívejte se na tipy, díky kterým můžete vyčistit zašlé šperky a příbory levně doma.

Jak vyčistit stříbro doma. Doma stříbro můžeme čistit mnoha způsoby, asi nejlepší z nich je zároveň jedním z nejjednodušších. Osvědčený je ten alobal, ten má doma každý a funguje to výborně.


Hliníkem nemusíte šetřit, lépe vice než méně. Do vystlaného hrnce vložte stříbrné šperky, nasypte sůl a zalijte horkou vodou. Elektrochemická reakce stříbro velmi rychle vyčistí.


Poté stačí šperk opláchnout . Mnozí z nás mají doma stříbrné šperky zašlé a zčernalé časem.

Vyčistit je a obnovit jejich krásu můžete buď doma , nebo ve zlatnictví. My vám nabízíme jednoduchý, rychlý a levný domácí postup. Potřebovat budete jen pár věcí, které určitě máte doma. Tento způsob čištění je možné použít i na další . Máte doma zlatý nebo stříbrný řetízek, který již ztratil svůj původní lesk a třpyt? Existuje celá řada možností, jak svému šperku vrátit původní krásu.


Ale pozor – následující rady jsou použitelné pouze na pro čisté stříbro ! Pokud jste si, stejně jako já, oblíbili spíše stříbro než zlato, všimli jste si už určitě, že tyto řetízky, náramky a prstýnky po čase nevypadají tak pěkně, jako když byly nové. Pokud ale víte jak na to, můžete je doma snadno vyčistit a původní lesk jim rychle vrátit. Všechno, co k tomu budete potřebovat, . Ryzí stříbro má krásnou světle bílou barvu, stříbrné šperky také a čím jsou z ryzejšího kovu, čím je stříbro čistčí, ryzejší, tím má více . Vyčištění stříbra a šperků bez poškození a za levno. Na internetu kolují různé návody, jejichž účinnost je však rozdílná. Tímto způsobem se dají vyčistit všechny stříbrné šperky, jako jsou prsteny, řetízky, přívěsky, náušnice a náramky.


Takto čistím i šperky Swarovski . Přečtěte si rady a zkušenosti na téma jak vyčistit stříbro. Doma nějak vyčistit nebo si s nimi poradí jen.

Pokud máte doma tu bez mikrogranulí, klidně ji můžete použít. K čištění můžete použít vysloužilý kartáček nebo i prst. Pastou vyčistěte celý předmět a poté jej umyjte a vysušte.


Pokud těmto babským radám příliš nedůvěřujete, můžete zvolit speciální vatu určenou k čištění stříbra. Otevřeli jste šperkovnici a kromě krásných třpytivých kousků na vás vykoukly i zčernalé stříbrné náušnice? Snad se nenajde nikdo, koho by napadlo je vyhodit. Zašedlé i zčernalé stříbro není ničím výjimečným. Metody:Solný roztokHloubkové čištění stříbraPéče o stříbrné šperky.


Stříbro je versatilní kov s jemným leskem a dají se z něho vyrábět krásné šperky. Bohužel je stříbro také vcelku křehké a snadno se na něm vytvoří skvrny, škrábance, nebo patina. Lidé se často bojí čistit stříbro sami doma , právě.


Sepsal jsem pár ra jak vyčistit stříbro. Ahoj, měla bych otázku, jak doma nejlépe vyčistit stříbrné šperky. Dejte kousek alobalu do misky se stříbrem, nebo můžete použít mysitčku vytvarovanou z alobalu. Na stříbro nasypte jedlou sodu na pečení a zalejte horkou vodou, popřípadě nechte povařit. Nejprve se podívejme na to, proč stříbrné předměty černají.


Způsobeno je to chemickou reakcí stříbra se . Popel, prášek do pečiva nebo jedlá soda. Jedním ze způsobů, jaký používaly naše babičky, když chtěly vyčistit zlato, bylo použití cigaretového popela, který smíchaly s vodou. Touto kašičkou šperk potíraly, dnes se místo této metody občas v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.