Povidla hrušková

Recept na klasická hrušková povidla. Velkou úrodu hrušek nejlépe uschováte jejich zakonzervováním. Omyté hrušky oloupáme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.


Před dokončením přisypeme lžičku kyseliny citronové, skořici a vanilkový cukr, necháme ještě přejít varem a horká povidla. Jsou recepty, u kterých není radno se pokoušet zjednodušovat si práci, ale hrušková povidla k nim naštěstí rozhodně nepatří!

Zapomeňte na hodiny u plotny v očekávání nevratně spáleného hrnce a téměř nepoživatelné nahnědlé hmoty, a uvařte je letos v troubě. Jsou krásně hustá, karamelová a voní po . Ideální a velmi chutná možnost, jak zpracovat úrodu hrušek. Hruskova povidla se opravdu povedla, urcite je udelam znovu. Puvodni recept na hruskova povidla. Když se směs začne vařit, stáhnu plamen tak na polovinu a přiklopím hrnec poklicí.


Nakonec rozvařené hrušky . Nechám je vařit asi 2–hodiny, do rozpadnutí.

Rapunzel Bio Jablečno- hrušková povidla , 250g. Do těchto povidel je přidána rumová tresť (neobsahují tedy alkohol) a skořice. Hrušková povidla – ovocná náplň, (dle zákona možú byt povidla označené enom u výrobků z trnek:-) uvařena pouze z čerstvých hrušek, nikoliv sušených, či jinak konzervovaných, přidaný je cukr. Jsou sladká, hodně sladká, což ocení všichni . Co udělat s přebytkem hrušek. No přece hrušková povidla.


Hrušeň obecná Vanilka pravá. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřinců. Tato povidla jsou skvělá jak hrušková , tak švestková či jablečná. Do švestkových nedávám badyán. Je to nejjednodušší způsob, jak si připravit skvělá povidla.


Příprava není náročná, jen trochu dlouhá. Výsledná voňavá dobrota se ale ničemu nevyrovná. Je to snad nejjednodušší způsob, jak si je připravit. Hrušky umyjeme, rozčtvrtíme, stopka, okvětí a jádřinec odstranit, slupka zůstává. Bio povidla hrušková z Moravy 3g Povidla z ekofarmy Vránových na Zlínsku.


Hrušky dáme na pekáč nebo do velkého hrnce, který se vejde do.

Jen dobré zralé hrušky a nic jiného. Zavařená povidla z hrušek, cukru, kyseliny citronové a koření. Máte zralé hrušky nebo třeba švestky a jablka? Zkuste si udělat opravdu jednoduchá povidla. Andrea Motlíková vám poradí, jak na to.


Hodí se na koláče i jen tak k namazání na chleba. Pečená hrušková povidla. Stačí pár surovin a rozpálená trouba. Ilustrační fotoFoto: Fotobanka Pixabay.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.