Čištění pračky octem a sodou

Usazený vodní kámen, plíseň, nepříjemný zápach. Zásah opraváře pak citelně pocítíte v rozpočtu. Poradíme vám, co dělat, abyste tomu předešli.


A rozhodně vás nebudeme nutit nakupovat drahé. Taky čistím pračku octem.

Vezmu lahev octa , naleju do bubnu pračky. Já přidávám ještě sodu (hrubozrnná na praní), jednu odměrku (tu co bývá u pracích prášků). Pak zapnu pračku na vyvářku a je to. Pračku už pak normálně používám, peru naostro. Ocet používám místo aviváže, a prádlo načichlé nemám . Dávám litr octa , vyperu.


Potom nasypu několik pytlíků sody a znovu vyperu.

Má se dávat nejen ocet , ale i ta soda :palec:. Spousta lidí používá k čištění pračky – a nejen pračky – také ocet. Stačí místo pracího prášku nalít do pračky hrnek octa , do bubnu vložit starý hadr a spustit program vyvářky. Stejným způsobem můžete použít kyselinu citronovou nebo prací sodu. Ocet je velmi účinný i na vodní kámen, jen ho používejte s rozmyslem , protože . Kupte litr obyčejného octa a nalijte dovnitř do pračky.


Cyklus praní vyvářka a máte vystaráno. Naliji ho do bubnu a zapnu pračku na max. Na čištění pračky používám jednou měsíčně litr klasického octa. Jednou jsem zkusila pustit . Doporučujeme přidat i sáček prací sody zakoupené v drogerii. Pak si ještě připravte starý zubní kartáček a také utěrku z mikrovlákna.


Půl hrnku sody nasypte do přihrádky na prací prášek a ocet dejte až po okraj do oddílu pro máchání. Poté nastavte svoji pračku na ten nejdelší . Filtr hrubých nečistot pračky byste měli čistit hned několikrát ročně, neboť zanesený filtr může dokonce ucpat odtokovou hadici. Předem byste si ale měli dobře prostudovat, například jak vyčistit pračku octem.

Chcete -li vyčistit pračku sodou , stačí ji nasypat do přihrádky namísto prášku a opět spustit praní. Na údržbu použijte buď speciální prostředky určené k čištění pračky , nebo si pomozte jedlou sodou a octem. Obzvláště v případě, že perete na nízké teploty, je potřeba jednou za čas pračku vyčistit právě těmito dvěma látkami, a to naprázdno za použití nejteplejšího a nejdelšího programu. Jak odstranit plíseň v pračce ? Jak pračku udržet krásně čistou? Důkladné čistění byste měli každé pračce dopřát jednou za měsíc.


Pokud není pračka moc špinavá, přeskočte proceduru se Savem a vyčistěte ji celou jenom octem. Po každém praní odhrňte gumové těsnění a vytřete ho do sucha. Nechte dveře od pračky mírně pootevřené. Proto ho využijete všude tam, kde byste si kupovali speciální čisticí prostředky proti vodnímu kameni: do myčky dejte šálek octa a pusťte ji naprázdno stejně, jako byste ji pustili se speciálním čističem na myčku.


Podobně postupujte u pračky a varné konvice: naplňte ji vodou s octem , zapněte a po převaření vodu po nějaké . Ani o tom možná nevíte, ale ve spíži můžete mít zapadlý doslova poklad – sáček jedlé sody. Jestli jste ho zatím používali jen do perníčků nebo jako první pomoc při pálení žáhy, je to velká škoda. Jinak také jako dezinfekci a vyčištění pračky , myčky, žehličky a varné konvice.


Také jsem sehnala pár tipů, které bych chtěla vyzkoušet a podělím se s vámi, jestli to někdo už někdo nezkoušel. Obyčejný ocet můžeme použít při čištění všude tam, kde používáme citronovou šťávu, jen jím nemusíme vzhledem k ceně tolik šetřit. Rychlovarnou konvici spolehlivě zbavíte usazenin, nalijete-li do ní vodu a ocet v poměru 1:a necháte přejít varem. Vybíráme z obsahu: Čištění sodou Zápach, mastnotu a usazeniny z pračky odstraní půl hrnečku sody přidané do krátkého pracího programu.


K důkladnému vyčištění je zapotřebí cca litr běžného octa , který nalijete do bubnu pračky a pak už jen zapnete naprázdno program s nejvyšší teplotou. Pro průběžné čištění rychlovarné konvice bude stačit slabší roztok octa a vody, například v poměru 1:1. Pokud však o vaši pračku průběžně nepečujete, vodní kámen se určitě projeví. Vyčistěte ji levně, rychle a ekologicky podle tipu Aleny Thomas.


Pořad Homemade najdete i na FACEBOOKU. Tak ja to vcera prohnala 90stC sodou , octem a Vanishem, pracka sice prestala smrdet tou zatuchlinou ale jinak guma nadrzky stale spinave od toho. Koupila jsem nejaky pripravek, kterym se cisti guma v myckach na nadobi, tak to .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.