Maso v lorně

Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice. Maso nakrájejte na kusy větší než na guláš, (asi jako na moravského vrabce). Osolte, opepřete, trošku polijte olejem,.


Maso v lorně příprava receptu: Příprava receptu Maso v lorně : Maso si naložíme den předem. Nakrájíme na kostky a přidáme koření - sůl,pepř, mletou papriku, zázvor, kari.

Necháme odležet do druhého dne. Rozděláme oheň a do lorny dáme na sádlo zpěnit nakrájenou c. Suroviny: (cca porcí). Pivní vrabci Kostky bůčku (bez kosti) ochucené kmínem, solí a pepřem, upečené v troubě zasypané cibulí a česnekem, podlité pivem smíchaným s worcesterskou omáčkou a kečupem.


PL rajského protlaku PL worchestru kmín pepř sůl Bůček . Podlijeme vodou a dáme na gril. Vepřové maso v lorně recepty, které budete milovat.

Velké kusy masa 2-kg osolíme, opepříme, složíme do řeznické lorny , dáme na oheň (topeniště zhruba stejné jako když se peče prase na rožni, tentokrát však topíme přímo pod lornou ), přidáme všechny ingredience včetně ostatního koření a podlijeme trochu vodou. Přiklopíme druhou lornou a dusíme. Máme skopové, hovězí a vepřové maso a prosím o doporučení receptu na „ žranici“ pro cca mlsných jazyků.


Nejraději bychom jídlo vařili v obrovském hrnci na otevřeném ohni nebo v lorně. Nejrůznější zeleniny máme samozřejmě dostatek a nechce se nám opět grilovat. Nemáte někdo nějaký osvědčený . Utforska de här idéerna och mycket mer! Chlupaté knedlíky po x-té. Do lorny dáme rozpuštěné sádlo, dle velikosti lorny.


Na sádlo přidáme oloupané brambory, které v tom sádle promícháme. Potom přidáváme na vrch půlená rajčata,kusy mrkve,papriky,pórku,cibule a nakonec kuřecí maso. Osmahněte ji do růžova a zaprašte trochou mleté papriky. Recept je z kategorií: Kuřecí maso.


Přidejte hovězí maso , nechte . Prvních pět ingrediencí ( maso ) pečeme minut v přikrytém pekáčku.

Vše nakrájíme na kostky. Přidáme zeleninu, olej, rýži a vodu, zamícháme a dále dusíme přikryté minut. Poté přidáme koření a protlaky a opět promícháme. Přiostříme podle chuti pálivou paprikou, můžeme posypat sýrem . Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky.


Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a nechte rozehřát tak na 1stupňů. Poté bůček dejte kůží dolů, podlijte teplou vodou, přidejte bobkové listy a sušené chilli papričky. Přiložte cibule a zavřete lornu horním dílem. Lorna , která slouží k přípravě masa kombinací dušení, uzení a pečení.


Ideální pro přípravu špíźů, ryb, gulášů, ragů, dušeného masa , polévek atd. Popřípadě k ukládání hotového masa. Až není vidět maso , obalíme v rozšlehaném vajíčku a osmažíme na oleji.


Mezitím necháme svařit kostku . A tak lorna převýážmou část roku zeje ladem, ale je možné ji nahradit troubou a pekáčem a nebo i remoskou. Pokud se nemýlím, lorna je veliká hliníková nádoba vypadající jako pekáč, která se dříve používala na přepravu masa či v zázemí řeznických obchodů. Pravděpodobně se tedy jedná o maso , které bylo naloženo v láku či jiné směsi právě v takové nádobě a vy jste si to spojila s dojmem, že se jedná o druh .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.