Ahoj, mohla by sem nějaká dobrá duše dát recept na klasické pivo ? Mám tím na mysli při použití základních surovin jako je slad plzeňského typu, žatecký chmel poloraný červeňák, kvasnice - pro kvašení v pokojových podmínkách - tedy pro svrchní kvašení (Ale). Mám hokej v tom, kolik čeho použít, když chci udělat litrů. Spodní kvašení a nebo svrchní kvašení – záleží na přání a samozřejmě teplotách, které máme k dispozici. Seznam ingrediencí pro výrobu piva.
Mnichovský slad 3gramů.
Kvasinky: použít kvasinky určené pro svrchně kvašená piva , doporučuji . Styl zahrnující všechna svrchně kvašená piva , obvykle pomocí kvasinek rodu Saccharomyces pastorianus. Jde například o piva typu Ale nebo pšeničná piva. Ve většině případů vytváření na povrchu kvasícího piva. Recept na litrů 12° svrchně kvašeného piva STOUT infůzní postup.
Lze kvasit svrchně o spodně, a pivo. Vařil jsem ze světlých výtažků kusy na 18L chmeleno 3x (2x premiant, 1x ŽPČ) v množství lehce nad recepty , protože mám rád spíše mírně hořčí piva. Pro svrchně kvašená piva doporučuji slad Pale Ale , ovšem klidně můžete použít i slad plzeňský.
V domácích podmínkách lze uvařit ležák i svrchně kvašené pšeničné pivo.
Zasílejte prosím své recepty na můj e-mail, zde budou uvěřejněny - pochlubte se i ostatním. Recept od František Machač. Základní univerzální recept pro vaření piva na rmuty. Pšeničné pivo weissbier svrchně kvašené. Domácí světlý ležák, Základní.
Autor František Richter. Pivo březňák spodně kvašené. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotě kolem až °C s využitím speciálních kvasinek.
Metodu svrchního kvašení se snadněji získávají piva. Teplota kvašení , ale i teplota ležení jakou jste doma schopni dosáhnout, je důležitá pro rozhodnutí zda budeme pivo kvasit svrchně , nebo spodně. Všeobecně platí, že spodně kvašená piva nemusí pro vyniknutí chuti ležet tak dlouho jako ta svrchní. Pokud nemáte žádný recept , nevadí.
Od toho se tato piva nazývají svrchně kvašená. Doba kvašení těchto piv se obvykle pohybuje kolem tří týdnů, v některých . Nemáte-li možnost kvasit při nízkých teplotách, sehnali jste si pšeničný sladový výtažek nebo prostě jen máte chuť na svrchně kvašené pivo , zvolte svrchní kvasnice. Jen přemýšlím ještě o tom, jeslti spodně kvašené a ležák (musím vyřešit chlazení ) nebo svrchně kvašené a vůbec si nevím rady s těmi kvasnicemi? Dobrý den pánové , děkuji za velký (až příliš) zájem recept na pivo Teplický Prubíř.
Bude se spíše jednat o takový „quick win“ návod – a to jak si ze základních surovin (sladu, vody, chmele, kvasnic) doma uvařit svrchně kvašené pivo populárního stylu American Pale Ale (tzv. APA).
Budeme vycházet z konkrétního receptu cíleného na cca l hotového piva a na něm názorně demonstrovat jednu z cest jak . Zásadní rozdíl mezi výrobou svrchně kvašeného a spodně kvašeného piva bychom totiž našli už v rámci tzv. V případě spodně kvašených piv se tohoto hlavního kvašení účastní kvasinky rodu Saccharomyces. JP: Zakvašení (v případě svrchně kvašených piv) probíhá při pokojové teplotě a potom ležení může být v normální lednici, kam se občas chodí přes den.
Kolik piva se doma vaří, jaká je nejmenší várka? JP: U mě to závisí na velikosti kvasné nádoby, což je zhruba litrů. Pravidelně jednou týdně zavážíme partnerské podniky v Praze, Mělníku , Mladé Boleslavi, České Lípě a okolí. Partnerské podniky, které chtějí naše pivo čepovat exkluzivně, vybavíme vyčepním dvoukohoutovým zařízením značky Lindr . Alt je svrchně kvašené pivo vyráběné převážně v Německu.
Tato piva jsou svrchně kvašená a musí 3–týdnů dozrát studeným zráním. Barva bývá většinou dosti tmavá až bronzová, ale nebývá to pravidlem. Výsledkem tak je silně aromatické pivo (citrusy, mango ad.) s velmi výraznou hořkostí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.