Švestková povidla v troubě bez míchání

Musím upřímně říct, že lepší povidla jsem snad v životě nejedla! Povidla pečená v troubě bez míchání jsou prostě famózní záležitost a to bez diskuzí! Když si vychytáte sladkost a hustotu dle vašeho gusta, tak už nikdy více nebudete chtít vařit jiná povidla. Je to fakticky bezpracné, žádné mnohohodinové . Poté přisypeme zbývajících dkg cukru, opět jen po povrchu a bez míchání , a vrátíme na dalších minut do trouby.


Vyndáme z trouby a přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky.

Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 2- 2stupňů do trouby. Na druhý den vaříme na velmi. Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují. Pečená švestková povidla.


Nesmíme však směsí míchat. Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla začínají houstnout, dovaříme je za stálého míchání do zhoustnutí (lze je dát i na pekáč do trouby a pomalu nechat houstnout). Horká povidla nalijeme do skleniček, můžeme povrch zakápnout troškou rumu na konzervaci a uzavřeme víčky. Vařil jsem na plynu s litinovou .

Všechna, ať už švestková povidla nebo ta z jablek či hrušek, jsou poklad. Není vůbec těžké je připravit doma, jen to chvíli trvá, ale výsledek stojí za to. Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte minut při 2°C. Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte dalších minut. Následně švestky posypte zbylým cukrem, opět nemíchejte a pečte dalších minut.


Po upečení vložte švestky do mísy, přidejte skořici, . Někde rostou, někde si stěžují na malou úrodu, každopádně jestli se letos dostanete ke švestkám, babička Pechová vám prozradí geniální recept na povidla , která nemusíte míchat, a přesto se nepřipálí! Povidla upečete téměř bez míchání , nejlépe z přezrálých švestek. Tuto fantastickou a přitom jednoduchou švestkovou záležitost připravíte zcela bez míchání za necelé dvě hodiny.


Výborná pečená povidla bez míchání. Ve svých letech jsem poprvé dělala švestková povidla , takovou ňamku jsem fakt nejedla. Letos jsem se prvně pustila do povidel.


Jsou vážně dokonalá, neuvěřitelně jednoduchá a zdravá. Podle tradičního receptu se k nim totiž nepřidává žádný cukr a vaření nevyžaduje ani příliš vaší pozornosti. Povidla jsou doménou hlavně střední Evropy, dělají se u nás, v Polsku i Německu. K okyselení povidel se používá nejen citronová šťáva, ale také dobrý vinný ocet. Povidla lze dochutit namletým kořením (badyán, skořice a hřebíček).


A to nejdůležitější, při vaření se povidla pravidelně a často promíchávají, druhou možností je vařit povidla bez míchání , třetí variantou je rozpečení švestek v troubě. Pomalu se nám blíží čas sklizně švestek a tak jsem opět trochu zapátrala v archivu, abych oprášila starý dobrý recept na švestková povidla.

Po té vyndáme z trouby , přisypeme skořici, hřebíček, přidáme rum. Autor: Jirina Hodnocení:. Suroviny: zralé švestky. Postup: Vypeckovanými švestkami naplníme pekáč, přikryjeme a vložíme do trouby. Recept, podle kterého se vám Švestková povidla bez míchání zaručeně povede, najdete na Labužník.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Dáme do pekáče do trouby , nemícháme a necháme hod. Po prostudování desítek receptů na povidla v troubě , v hrnci, bez míchání , s vyhozením hrnce, s rumem, s uležením švestek,… se na Vás obracím o pomoc! Zná někdo recept na ta pravá povidla , co nejsou „rozvárka“, tedy červená polotekutá věc, ale temná až do hněda tuhá pasta, co postupem času . A dále si toho nejen nemusíme, ale přímo NESMÍME!


Pouze v případě paniky, že povrchová vrstva švestek ohoří, je můžeme zlehka lžící zanořit dospod , ale rozhodně ne dříve než po hodině pečení. Celkový čas, který potřebuje pekáč strávit v troubě , je kolem pěti hodin. Ale bez problémů lze dělat .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.