Rajčata lednice

Velká lednice se zdá dobrá – vejdou se do ní prakticky všechny potraviny, které máte doma – a s chladnou místnůstkou, tradiční spižírnou, architekti v bytech ani rodinných domech už nepočítají. Není ale dobré dávat do lednice všechno. Určitě nedávejte do ledničky rajčata , ztratí tam svou chuť. Koupíte si banány či rajčata a doma je okamžitě strčíte do lednice.


Těmto jedenácti potravinám ale chlad vůbec nesvědčí.

Banány, rajčata , meloun či alkohol. To všechno dáváme naprosto běžně do lednice dáváme. Tomu se ale po dalším nákupu raději vyvarujte.


Myslíte si, že když chcete, aby vám nějaké jídlo dlouho vydrželo, je jistotou šoupnutí do ledničky? Skladování potravin je věda. Některým potravinám chlad škodí. Proto nemá smysl dávat například banány do ledničky, stejně jako tam nepatří rajčata , brambory či cibule.


Citrony, mrkev či rajčata.

Neměli bychom je uchovávat v ledničce, skladování v chladu jim totiž škodí. Rychleji se kazí, ztrácí chuť či klesne jejich kvalita. Které potraviny bychom tedy měly skladovat jinde? Máte pocit, že vám tato bylinka vydrží déle, když ji dáte do . Pořádek v lednici vám ušetří čas při hledání, ale i energii. Víte, co do lednice patří a na jaké místo?


Britský obchodní řetězec Asda nedávno šokoval své zákazníky, protože se rozhodl dávat kečupy do chladicích boxů. Tím znovu otevřel výbušnou a nekonečnou debatu, jak kečup i samotná rajčata správně skladovat. Co myslíte, o kolik bakterií více se objeví v mase odloženém na kuchyňské lince místo v lednici ? Dodržování chladicího řetězce je pro kvalitu potravin velmi důležité, ale mnoho domácností ho stále podceňuje.


Pokud chcete mít potraviny co nejdéle čerstvé a chutné, naučte se pár . Obsahují převážně vodu, a proto v nich není ani moc tuku . Tyhle potraviny do lednice nepatří! Jde hlavně o nedozrálá rajčata. K jejich dozrání je ideální pokojová teplota.


Nejlépe „dojdou“ na parapetu okna.

Ovšem aby nám chutnala - tak je musíme správně skladovat. Tedy rozhodně je nedáváme do lednice. Rajčatům totiž vadí teplota pod stupňů Celsia. Cibuli nedělá potíže zvládnout zimu, jako spíš vlhkost, která v lednici vládne. Než na ni dojde řada, snáze překoná uskladnění na temném a chladném v místě.


Nutno dodat, že jako spolubydlící by s ní určitě neměly pobývat brambory. Obě suroviny vylučují jisté esence, které na sebe působí destruktivně. Lednice je nezbytným, avšak ne zcela univerzálním uchovatelem potravin. Kterým chladné prostředí škodí a proč? Ne vše z lednice je optimální, Zdroj: Shutterstock.


Producenti rajčat radí, aby lidé tuto chutnou zeleninu v žádném případě nedávali do lednice. Kdo tak učiní, většinou je zklamaný z výsledné chuti. Ne všechno ovoce a zelenina patří do lednice.


Týká se to například tropického ovoce, jako je ananas, banány, avokádo, mango a citrony, ale platí to i pro rajčata , lilek nebo cukety. Těmhle potravinám bude lépe třeba na míse v kuchyni. Do lednice nedávejte ani brambory, cibuli a . A chleba vydrží déle čerstvý v utěrce! Jak správně uchovávat potraviny? Možná vás překvapí, že potraviny, které doma dáváte hned po příchodu z obchodu do lednice , nevydrží déle, ale naopak se dříve zkazí nebo znehodnotí.


Máme pro vás seznam nejběžnějších a vysvětlíme, proč je určitě do lednice dávat nesmíte! Nemají totiž šanci dozrát. Ani zralá rajčata do lednice nedávejte, ztratila by chuť a budou moučná. Stačí se podívat na keříčková rajčata ze supermarketu.


Jak je možné, že jsou rajčata na celém stonku stejně červená, když by za normálních okolností . Rajčata tak shnijí dřív než stihnout dozrát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.