Jak se plete vánočka

V tyto dny to v kuchyních začne vonět vánočkami. A tak mi dovolte, abych vám jednu naservírovala se vším všudy: tedy dobrý recept, důležité rady a taky video, jak se plete vánočka. Dnešní článek jsem připravila nejen pro ty, kdo se cítí trochu nejistě při přípravě těsta na vánočku, kdo tápou při výběru . Ovšem pokud jde o pletení vánočky z devíti pramenů, vždycky to spletu a zamotám se.


Nevím, čím to je, vysvětluje své problémy s vánočkou Zlatka Horáková z Tetína.

Nejlépe lze pochopit systém pletení při sledování videa, které si můžete kdykoliv stopnout a vrátit se o pár vteřin dříve. Vánočka k Vánocům neodmyslitelně patří již od 16. Věřilo se napříkla že křížové pletení ochrání rodinu před zlými silami. S naším receptem pečení vánočky hravě zvládnete, i když vám chybí zkušenosti.


Ukážeme si, jak se plete vánočka ze čtyř, osmi a šesti pramenů. Vykynuté těsto rozdělíme na stejných dílů. Z každého vyválíme dlouhý váleček.

První patro pleteme ze čtyž pramenů. Naskládáme je vedle sebe a začínáme splétat . Jak se plete tolik oblíbená vánočka? Chystáte se na pletení vánočky , ale nevíte si rady, jak na to?


Podle následujícího videonávodu pochopíte, jak se plete vánočka ze šesti pramenů. Není to nic složitého, určitě se Vám také povede. Jedna z nejlepších věcí na Vánocích jsou snídaně: plátek (nebo dva, tři…) čerstvé vláčné vánočky s máslem, k tomu horké kakao a nejlépe i pohádka. Domácí vánočku si upečte podle babičky Pechové, a zbytek už bude hračka! Máme pro vás žhavý vánoční tip – upečte si letos svoji vlastní vánočku a těm z obchodů dejte košem!


Přinášíme vám dva výborné recepty a video, jak uplést vánočku , k tomu. Pokud si chcete vánočku připravit u Vás doma ale nevíte jak na to. Pokud máte rádi jogurt a ovoce, vyzkoušejte tento rychlý recept na mražené bonbónky.


K Vánocům patří vánočka. Každý ji ale neumí připravit. Proto jsme se vydali do Eska pekárny, kde o pečení vědí vše.

Podle návodu Petra Stupky uplete Vánočku ze šesti pramenů opravdu každý! Petr Stupka podrobně vysvětluje, jak na pletení Vánočky. Kompletní recept na vánočku najdete v sekci recepty, nebo klikněte přímo na následující odkaz: RECEPT NA VÁNOČKU . Na vánočním stole by rozhodně neměla chybět voňavá vánočka zdobená mandlemi či rozinkami.


Přečtěte si, jak na ní připravit těsto, jak ji správně uplést a také něco o tom, že vánočky se dříve dávaly jako dárek a že se dovnitř zapékaly mince – pro štěstí a zdraví toho, kdo je objevil. Potřebuji poradit pro manželku, jak se správně plete vánočka ? Kde najdu na netu ilustrační foto krok za krokem? Máte své oblíbené těsto na vánočku ? Pokud ne, určitě si ho najdete nebo vyzkoušíte některé moje.


Mám dvě – první je na vánočku lehkou, voňavou a malinko méně sladkou, takovou tu obyčejnou, jako se kdysi prodávala – pod receptem Vánočka. Druhý recept je na Máslovou vánočku , ta je trošku těžší, ale voňavá máslem . Nejjednodušší je vánočku upéct ve formě, ale to nemá s pletením nic společného. Potom tu máme pletení ze šesti stejně silných a stejně dlouhých pramenů, kdy spodní patro bude tvořit cop upletený ze tří pramenů - vždy střídavě do ruky uchopíme krajní pramen a přeložíme jej přes . Postup pletení vánočky z osmi (devíti) pramenů. Podrobný recept a mnoho užitečných ra jak zpracovat těsto.


Jí se nejen o Vánocích, ale i jako sváteční jídlo o víkendech, či při jiných významných dnech. Mnoho lidí ji kombinuje s máslem, medem, džeme, nebo si ji namáčí do kávy či mléka. Svým tvarem má vánočka připomínat malého Ježíška zabaleného v peřince a proto je symbolem nového . Chrudim - Jak správně uplést vánočku ? Podle našeho návodu pochopíte, jak se plete vánočka ze šesti pramenů a případně to dvakrát třikrát zkusíte, tak se vám vánočka na Vánoce určitě povede.


Uvidíte sami, že uplést vánočku není nic složitého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.