Pečená sladká rýže

Rýži propláchneme horkou vodou a okapanou smícháme v hrnci, nebo zapékací míse se všemi ingrediencemi, kompot dáme celý i se šťávou. Jednoduchá pečená sladká rýže s kompotem. Propláchneme rýži, zalijeme ji vodou, přidáme špetku soli a zakrytou ji pozvolna podusíme doměkka. Z bílků ušleháme tuhý sníh a také ho zlehka vmícháme do sladké rýže.


Zapékací pekáč vymažeme máslem a na dno rozetřeme polovinu rýže.

Na ni naskládáme půlky meruněk, jednu vedle druhé. Meruňky přikryjeme vrstvou zbylé rýže. Povrch poklademe slabými plátky másla a dáme zapéci do trouby.


Snadný recept na pokrm ze zapečené rýže s ovocem. Povedlo se, a je to fakt mňamka. Tenhle nákyp můžete připravit i ze zbylé uvařené rýže , kterou podusíte minut v hrnku s mlékem, citronovou kůrou, máslem a cukrem. Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým.


Pečeme ve vyhřáté troubě při 2°C dozlatova.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY litr mléka, lžíce krystal. Jak na to jsem přišla až ve chvíli, kdy jsem objevila recept na rýži na rizoto, která se pekla v troubě. Občas ji teď takto dělám a moc mi chutná. Takže jsem zkusila upéct i mléčnou rýži. Musíte hlídat jen, aby měla dost tekutin.


Mléčná rýže pečená 250ml suché rýže 500ml vody 750ml plnotučného . Zapečená mléčná rýže , ve které se skvěle zužitkuje jak čerstvé tak i zavařené ovoce, je to tedy ideální celoroční pokrm nejen pro chudé. Mezitím si předehřejte troubu na 1stupňů a máslem vymažte formu na pečení , já používám buď skleněnou zapékací mísu s pokličkou, nebo malou dortovou formu s . Pokud touhle pochoutkou pohostíte partu malých kamarádů, rovnou si dopředu nakopírujte recept pro ostatní maminky – uvidíte, že ho děti budou vyžadovat znovu a znovu. Mnohým z vás možná při vyslovení sousloví sladká rýže naskočí husí kůže, zježí se vlasy a obrátí se žaludek.


Jiní se snad jen otřesou při. Stačí otevřít a budeš v obraze. Rýžový nákyp se strouhanými jablky, pečený v římském hrnci. Rýži přebranou, propláchnutou vařící vodou nasypeme do vařícího mléka se solí a zamícháme. Krok 1: Nejprve dejte vařit rýži.


Nasypte ji do hrnce, zalijte plnotučným mlékem, přidejte zrníčka z vanilkového lusku a vařte na mírném ohni, dokud nebude krásně měkká a lepivá. Měla by mít až kašovitou konzistenci.

Peceme v predehráté troube na 1- 2stupnu asi hodinu, dokud se všechno mléko nevsákne. Svou jemnost nákypy získávají od žloutků utřených s cukrem do pěny, nadýchanost pochází z našlehaných bílků a vláčnost jim zůstává především díky pečení v páře nebo ve vodní lázni, aby se vejce nesrazila příliš dosucha. Jinými slovy, rýžový nákyp rozhodně není hromádka suché sladké rýže , kterou z . V troubě upečená rýže zalitá mlékem, promíchaná s jablky a cukrem, podávaná posypaná skořicí. Ne, že by byl takový problém uvařit rýži , její pečení v troubě má však své výhody.


Během minuty ji máte v pekáčku a pak už se o nic nestaráte. A o jeden hrnec na plotně, který musíte hlídat, méně. Pokud máte na sladký rýžový nákyp špatné vzpomínky ze školní jídelny, rozhodně zkuste tento recept a uvidíte, že si na něm pochutnáte.


Tento recept je opět dílem mých pokusů a cest za rychlým zdravým jídlem. Nákypy můžeme podávat jako hlavní .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.