Chléb, jemně ochucený kmínem, patří k těm nejvyhledávanějším. Chleba je vynikající, jen jsem při vypracovávání těsta musela přisypat dost mouky oproti receptu. Nevím proč, pořád se mi zdálo řídké. Není mokrý, utěrka je z přírodního materiálu (len, bavlna), který pojme případnou nadbytečnou vlhkost. Peču chleba vždy večer, ráno je zchladlý, ale křupavý, jako by byl docela čerstvý.
Zchladlý chléb už ale dávám do mikrotenu, aby zbytečně neosychal.
Vytvarujte kulatý bochník, přendejte ho na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě − minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 2°C asi minut. Po upečení potřete chléb slanou vodou. Do těsta můžete přidat také lněné semínko, sezam, slunečnicové semínko apod. Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní.
Pečeme v předehřáté troubě na cca 2°C, potíráme slanou vodou. Jednoduchý a výborný domácí chleba z pekárny. Výsledek je lepší a chutnější kůrka.
Pokud máme droždí čerstvé.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY hrnky mouky (kombinuju půl na půl žito a pšenici) hrnku studené vody vyběhlý kvásek (od oka, obvykle ho mám velké polévkové lžíce) lžičky soli lžičky kmínu. POSTUP PŘÍPRAVY Je to nadýchaný, okatý, spíše přílohový chlebíček, . Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience.
Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Tématické fráze: hrnkovy chleba domácí chléb chleba z domácí pekárny recepty domácí chléb pečený v troubě hrnkovy domácí chléb hrnkový chleba hrnkový pečený v troubě hrnkový chléb hrnkový chleba v troubě recept na domácí chléb hrníčkový chléb domací chleba hrnkovy hrnkový domácí chléb hrnkovi hleba domaci . Vám poradí, jak si upéct skvělý moučník, výtečný dort, pravý domácí chléb nebo pizzu! Tipy, inspirace a hlavně recepty najdete na Peceni.
Přidala jsem více mouky a pekla na 2stupňů… vivi 8. Samozřejmě, že jsem si také nepřečetla žádné … Sabina 11. Já dělám chlepa ze špaldové a chlebové žitné,… magma 24. Zdravím všechny, kteří upekli domácí chléb po… Zdenka 18. Velice rychlý a chutný chléb. Můžete si pohrát s použitými moukami i se semínky a vytvářet pořád nové variace.
A navíc: tento chléb je tak jednoduchý, že ho zvládne každý začátečník. Jen pozor aby jste pak nepropadli kouzlu domácího pečení. Autor: Marie_Klara - další recepty.
Hodnocení: klikni pro ohodnoceni.
Suroviny: hrnky žitného kvásku hrnek žitné chlebové mouky hrnek pšeničné chlebové mouky hrnky hladké bílé mouky hrnek vody polévkové lžíce oleje polévková lžíce octa čajové lžičky soli čajové lžičky . Chléb , který změní váš život - DIETA. CZ 1g slunečnicových semínek g lněných semínek g lískových oříšků nebo mandlí 1g ovesných vloček lžíce chia semínek lžíce psyllium - celá semínka (semínka jitrocele indického) lžičky kvalitní mořské soli lžíce javorového sirupu nebo medu lžíce rozpuštěného . Máte doma ovoce a chuť na sladké? Hrníčkový tvarohový dort z drobenky.
Tak to by vás mohl uspokojit hrníčkový tvarohový dort z drobenky, co říkáte? Rychlá příprava, žádné zákeřné komplikace při výrobě a výtečný výsledek – doufám, že to zní i pro vás lákavě. Podmáslový hrníčkový chléb se sezamovými semínky. Příprava: V hrnku vlažného podmáslí rozpustíme cukr, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek.
Osolenou mouku promícháme se třemi lžícemi sezamových semínek, přilijeme vykynutý kvásek, zbylé podmáslí a vypracujeme vláčné těsto.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.