Další recept od Káji a Terky (Spíš Kája vaří a Terka natáčí :-D ) A tenrokrát to je chleba ve vajíčku. Recept na zpracování staršího chleba. Vyzkoušené recepty online - Nejdříve nakrájíme chléb na střeně tenké plátky, potom si.
Zapečený bochník chleba s plňkou se šunkou , sýrem, kečupem a dalšími surovinami recept. Připravený chleba ve formě bochníku a ingrediencí, které máme v souvislosti s pečivem rádi. Náplň můžete samozřejmě obměňovat podle chuti a surovin, které momentálně máte po ruce.
Připravíme si misku, do které rozklepneme vajíčka. Pak přidáme strouhanku a obojí rozmícháme vidličkou. Poté nakrájíme šunku a sýr na malé kousky a vmícháme je do vajec se strouhankou.
V pánvi si rozžhavíme olej. Do oleje vložíme plátek chleba a rozetřeme na něj část těstíčka. Po chvíli chléb otočíme a dosmažíme . Když máme jednu stranu usmaženou, otočíme chleba, aby se usmažil i ze strany druhé.
A posypeme ho nastrouhaným nebo plátkovým sýrem, který se při teplotě na pánvičce roztaví.
V Krkonoších na Zvoničce nám paní majitelka chystá chleba ve vajíčku s plátkem šunky, sýra a posypaný proužky pórku . Ihned smažíme do zlatova a dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak osmažený chléb pomažeme horčicí a poklademe vším, co máme rádi. A nebojíme se kombinovat a dát prostě od . Postup přípravy receptu.
Do misky roztloukneme dvě vejce, přidáme parmazán, utřený česnek se solí, zasypeme petrželkou a vše řádně promícháme. Nakrájený chléb namáčíme z obou stran ve vajíčku a smažíme dozlatova. Poté vyjmeme na ubrousek, zbavíme tuku a servírujeme s nakrájenou cibulí na jemná kolečka, . Troubu předehřejeme na 200°C.
Starší chlebíček nakrájíme na plátky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle, přidáme rozšlehané vajíčka, smetanu na zjemnění, bylinky podle chuti, sůl a pepř. Vše spolu důkladně vyšleháme vidličkou.
Toust ve vajíčku je moje nejmilejší snídaně v pošmourných dnech. Francouzský toust plněný šunkou a sýrem. Pokud neseženete chléb v celku, dejte sýr a šunku mezi dva plátky toustového chleba , podle chuti z vnitřní strany potřené hořčicí.
Pak je třeba získat grif na . Na talíř rozklepneme dvě vejce (bez skořápky), přidáme trochu soli nebo vegety.
Dobře rozšleháme (ideální je k tomu vidlička, kterou vejce kvedláme, až se bílek se žloutkem co nejlépe spojí). Na pánvi rozpálíme olej. Nedávno jsem na internetu viděla netradiční recept, jak připravit chlebíček ve vajíčko se zakysanou smetanou, sýrem a šunkou. Když jsem doma řekla, že jdu připravit chlebíček ve vajíčku se zakysanou smetanou, nevědeli si představit jak to budu připravovat.
Ema znovu otevTela knihu a dala se do čtení. Pro uložení oblíbeného receptu se prosím přihlašte. Chleba ve vajíčku jako ,,pizza. Lenka Zdráhalová Bystřice pod Hostýnem. Jednoduchý recept, který zvládne každý.
Do rozšlehaného a osoleného vejce namočíme přepůlené krajíčky chleba a vložíme ho do rozpáleného oleje. Upečeme z obou stran do zlatova a hotový krajíček položíme na ubrousek, aby se nám do něho vsákl přebytečný tuk. Hotové ozdobíme paprikou a cibulkou. Vejce ušleháme se smetanou, hořčicí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Těstíčko by mělo být hustší.
Dva krajíce chleba obalíme ve vaječné směsi a uložíme na plech vedle sebe. Když se řekne sendvič, řada lidí si vybaví klasický obložený chleba se šunkou a sýrem. Sendvič by se neměl odbýt jen šunkou a sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.