Černá rýže zdraví

Objevte novou ingredienci do vaší kuchyně. Zakázaná“ černá rýže není zatím příliš populární na rozdíl od rýže klasické či hnědé. Tato rýže je však starobylou plodinou, která vám přináší skvělé výživové hodnoty.


Kromě toho je její barva opravdu netradiční a můžete z ní vykouzlit zajímavé a zdravé pokrmy. Hnědá rýže Hnědá rýže je skvělým produktem pro nahrazení rýže z varných sáčků.

Hnědá rýže (můžete použít černou nebo červenou rýži ) se řadí ke zdravým produktům bez chemického očištění. Ve slupkách, které na rýži zůstávají je spoustu prospěšných látek, které nám pomáhají . Vláknina v černé rýži pomáhá předcházet zácpě, nadýmání a dalším zažívacím problémům. Jmenovat musíme především vitamíny (např. vitamín E), stopové prvky, vlákninu, minerální látky (např. měď, zinek či železo), aminokyseliny a velké množství antioxidantů. Již z tohoto výčtu je patrné, že má mnoho pozitivních účinků na lidské zdraví. Vzhledem k výše uvedenému je patrné, že má černá rýže.


Superpotravina bojující s rakovinou. Exotická černá rýže je bohatá na antioxidanty antokyany.

Tato celozrnná rýže soutěží s antioxidační silou čerstvého ovoce. Nová studie publikovaná na 240. Amerického chemického koncilu potvrdila, že jedna lžíce otrub . Její chuť je lehce nasládlá. Používá se jak do slaných, tak i sladkých jídel.


Na talíři v kontrastu s bílou rýží vypadá velmi zají. Za nejlepší zdroj antioxidantů byly dlouho považovány borůvky, nedávno ale bylo objeveno, že černá rýže obsahuje antioxidantů ještě víc. Podle zářijové zprávy, sepsané vědci z Univerzity v Lousianě, obsahuje pšenice antokyaninové antioxidanty, které jsou podobné těm zjištěným v borůvkách a . Nic naplat, v našich podmínkách jsme si zvykli konzumovat rýži bílou.


Mnoho lidí ani nemá ponětí, že existuje i jiná než bílá rýže. Ty vzdělanější sáhnou po celozrnné (tedy neloupané), aby využili jejich nutričních vlastností, o které ta oloupaná přichází. V Americe jsem si navykla na rýži hnědou, a to ať v . Ještě než se dostaneme k antioxidantům, je dobré vědět, že černá rýže výrazně napomáhá detoxikaci a to nejen čištěním střev, ale i jater. Je bohatá na zdravé přírodní složky rostlinného původu, které snižují zánětlivost v těle a napomáhají nastolit zdravé vnitřní prostředí.


Látky obsažené v černých otrubách hnědé rýže mají v mnoha ohledech pozitivní účinky na zdraví. Mohou dokonce pomáhat osobám postiženým astmatem a alergií. Po konzumaci černé rýže totiž dochází ke snížení zánětlivosti tkání.

Záněty jsou také často předvojem velmi nebezpečných onemocnění . Nedávno ale bylo objeveno, že černá rýže obsahuje antioxidantů ještě více. Pro Evropany je to neznámá potraviny, pro většinu světa součástí jídelníčku. Je považována ze elixír zdraví a každou chvíli se objevují . Motto: „Chutně jíst, zdravě žít. Původním biotopem rýže divoké jsou izolované oblasti, jezera a řečiště nacházející se především v severní Americe. VENERE Černá rýže byla nedávno prohlášena za tzv.


Tato zajímavá odrůda je pěstovaná v Číně a má nedocenitelnou sladkou, ořechovou chuť a žvýkavou texturu. Nedávná studie ukázala, že otruby černé rýže obsahují přemíru antokyanů. To jsou stejné antioxidanty, které můžeme najít v tmavých bobulových plodech, jako jsou borůvky. Přemýšlíte, čím zpestřit jídelníček pro vaše děti? Co takhle vyzkoušet černou rýži ? Tato surovina je podobná klasické bílé rýži, je ale mnohem chutnější a hlavně zdravější.


Zdraví prospěšná a chuťově výborná. Už jste se do své mysli, aby říci ne na rýži pro zdravé životosprávy? Jak se o přechodu na černé rýže zdravější volba?


Přečtěte si příspěvek a zjistit působivé zdravotní přínosy černé rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.