Zavařování v mikrovlnné troubě

Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu . Sklenice o objemu 4ml (viz obr. č. 2) vlníme minuty. O zavařování v mikrovlnce mluvil v brněnském rozhlase dr. Blaštík, známý to autor knih o zavařování.


Zavařoval sice okurky, ale já tak zavařuji i ostatní ovoce, houby a dokonce i hotová jídla, která se spotřebují za týden.

U příspěvku -co s vlašskými ořechy-jsem si přečetla diskuzi o zavařování v mikrovlnce , tak vám napíšu svoji zkušenost. V Receptáři vloni v srpnu vyšel článek o zav. Jsou ale i trouby s předvolbou, kde bez měření výkonu zavařujete naslepo a musíte měřit a experimentovat. A tady vyzývám k opatrnosti.


Naplněné sklenice, uzavřeme nejlépe šroubovacími víčky a dáme do mikrovlné trouby. Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající velikosti, pro případ přetečení obsahu. Hitem poslední doby je zavařovat v mikrovlnné troubě.

Naplněné okrukami a nálevem se uzavřou šroubovacími víčky a dají do mikrovlnky na plastovou misku (vhodnou do mikrovlnky), pro případ přetečení obsahu. Doba sterilování l je asi 5-minut při výkonu 7W. Ovoce pro kompotování musí být kvalitní, zralé a pevné.


V žádném případě nepoužívejte ovoce nahnilé, pomačkané nebo přezrálé. Při klasickém způsobu zavařování se ovoce omyje pod studenou vodou a pak . Ahoj děvčata už druhý rok zavářím ovoce v mikrovlnce ,nemá to chybu letos zkusím i znojemské okurky. Slíbíla jsem vám návod tak tady je: zavářím po 5ti. Sterilovat v mikrovlnné troubě lze velmi jednoduše.


Tento novodobý způsob sterilace je vhodný zejména pro menší množství zavařovaných sklenic. Lze použít jak klasická zavařovací . V mikrovlnné troubě můžete připravit marmeládu, sušit a lisovat květiny i batikovat. I nadále si ji samozřejmě používejte k rozmrazování či ohřevu zbytků k večeři, ale ona toho dokáže mnohem víc. Naučte se v ní škvařit sádlo, zavařovat houby nebo připravovat přílohy k hlavním jídlům za pár minut.


Takže přeji hodně štěstí při zavařování v mikrovlnce :) Já určitě nedoporučuji :) 10. Hluboký plech umístíme v troubě na nejnižší mřížku, naplníme jej vlažnou vodou, narovnáme do něj zavíčkované sklenice, troubu zavřeme a zapneme ji na střední stupeň.

Později na minut nastavíme . Moderním způsobem zavařování je sterilace v mikrovlnné troubě. Nemusíme se bát použít otáčecí kovová (tzv. twist-off) víčka - v mikrovlnce tato víčka nejiskří. Vyloupané ořechy nandáme do čistých a suchých sklenic, dáme do mikrovnky a nastavíme na plný výkon minuty.


Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru tak na minut a pak uložíme do spíže. Nelekejte se, že se po zavíčkování sklenice orosí, pára se znovu vstřebá. Takto zavařené vydrží několik let.


Novinkou posledních let je zavařování v mikrovlnné troubě. Je to mnohem jednodušší a není třeba se tahat s velkým hrncem. Problém také často je, kam takové monstrum postavit, připomíná strasti zavařování „postaru mladá maminka Nikola Čermáková.


Pozorovat jej při práci je zážitek, zvláště pokud využívá svou originální metodu – tou je zavařování v mikrovlnné troubě. Pan Balaštík vás přesvědčí, že jde o stokrát opakovanou lež, která se stala „pravdou“. Mikrovlnky nemají rády pouze zlaté zdobení na talířích.


Skladujte oříšky dlouhodobě rychlým zavařením pomocí mikrovlnné trouby. Ingredience 3g jader vlašských ořechů na sklenici l Postup Jádra ořechů je potřeba nejprve důkladně vysušit, pokud ještě nejsou. Pozor, tato doba platí pouze pro jednu sklenici, čas sterilace se zvyšuje podle jejich počtu a naopak při vyšším výkonu mikrovlnné trouby se doba zavařování. Zavařování hotových jídel už rozebírají maminky na webu eMimino.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do. S tím ponořením - je to asi jedno, já zavařuju na plechu v troubě , takže ponořený fakt málo. ALe maso jsem teda ještě . MMB vsichni pisou, jak je to super a pohoda, zadny kastroly, ze.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.