Malý kameninový kvašák na domácí přípravu - Výrobek je určen na domácí přípravu zkvašené zeleniny tzv. Kvašená zelenina (pickles) kg zeleniny (směs kořenové zeleniny, cibule, zelí ) g soli koření je zcela volitelné dle vlastní chuti 1. Zeleninu nastrouhejte nahrubo, cibuli nakrájejte na. Sud na zelí - kvašák litrů. Dá se samozřejmě použít i jako dnes tolik oblíbené hrnce na pickles.
Pickles není nic jiného než název pro moravský kvašák ,nebo u Nás na chodsku Kadečka.
Obchod ověřený zákazníky. Udržuje díky kvasné zátce obsah v dokonale sterilním a vlhkém prostředí, které je nutné při kvašení. Vhodné na nakládání zelí i . V každém pořádném sklepě před zimou má být sud se zelím a sud s naloženým uzeným.
Teda, hlavně to uzený, to jsou ty správné vitamíny. Keramický porézní zelák s víkem a zátěží v objemech 7l, 2l, 5l, 10l, 15l, 20l, 23l, 25l, 30l. U daného hrnce na zelí je možnost výběru z různých objemů dle nabídky vpravo od hlavního obrázku.
Velikosti zeláku: L, l, l, l, l, l, l mají tvar válce (viz hlavní obrázek).
Pokud odendáte pružinu od víka lze využít nádobu na nakládání hermelínu. Funkce pružiny je taková, že uzavřením víka s pružinou stlačíte obsah potravin pod nálev a nebo stalčením např. Tato dóza s pružinou má objem l. Nádoba je vyrobena z čirého plastu, víko . Stlačovací kvašák na zelí a zeleninu slouží k nakládání a uchování zelí nebo jiných pochutin, které se nakládají.
Záleží na Vaší představivosti :-) Pickles. Poštovné 0Kč Celkem 0Kč. No new products at this time. Kvašák - velký kameninový hrnec na zelí , struhadlo za 70Kč.
Tato nabídka od prodejce trumpetabyla archivována dne 4. V této aukci s počáteční cenou 70Kč nebylo přihazováno. Prohlédněte si podobné aktuální nabídky na Aukru! Možná se vám vybaví obrovský kameninový džber, který měla babička na zelí , tak dobrý, ale tak velký na pickles opravdu potřebovat nebudeme :-).
Stačí se tedy rozhlédnout po domácích potřebách a pořídit si třeba 2litrový, ale pro začátek, abyste pickles ochutnali, si vystačíte i třeba s větší zavařovací lahví. Za dob našich babiček bylo naprosto běžné, že se na zimu nechávalo zkvasit zelí ve velkých sudech a postupně se jedlo celou zimu, aby měli lidé při nedostatku čerstvé zeleniny dost vitamínů a minerálů. A pak jsem dostala k svátku kvašák , nádobu přímo určenou ke kvašení. Je jen malý, ale tak krásný, .
Chtěla bych si doma udělat vlastní Pickles a ráda bych koupila menší nádobu na kvašení, ale nedaří se mi na netu nic najít. Zkus zadat do vyhledavace hrnec kyseláč nebo hrnec kvašák. Taky nadoby na kvasene zeli. Ve své knize Síla přírodní fermentace popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. V knize nechybí ani jednoduché techniky na.
Kameninová nádoba minikvašák je určena pro přípravu krátkodobě kvašené zeleniny pickles. Funguje na základě vyvolání kvasného procesu, jež vzniká přidáním soli do zeleniny a následnému vystavení tlaku. Typickou surovinou je zelí , do kterého se přidávají různá koření nebo i jablka pro zpestření.
Dělala jsem letos kysané zelí stejně jako předešlé roky. Cca kg, keramický kvašák. Zelí jsem nakrájela, prosolila, přidala kmín, nechala odležet a nahňahňala do kvašáku. Jen mi zatím chybí ten kvašák , ale už se na něm pracuje.
Máte pocit, že je lepší udělat si víc druhů namixovaných v menším balení nebo to má podobnou chuť i když je to jednodruhový? Já ochutnávala zelí s křenem a zelní s mrkví a tuším ještě řepou a oboje bylo výborný :palec: Napsat příspěvek. Rolling Eyes Ženský to mi nedělejte, já se právě ocitla u dědy ve sklepě jako cca letá.
Měl tam velkej kvašák na zelí a tá vůůůůůůůůně a chuť jéééééééééééé. Kde já teď narychlo budu shánět kysaný zelý? Asi juknu a vrhnu se do příprav a lámání manži.
Kvašák má praktickou vnitřní pokličku, kterou můžete zatížit pomocí dřevěného kolíku umístěného do otvoru horní pokličky a uchyceného gumičkou. Na internetu je k nalezení mnoho variací na pickles, s použitím nejrůznějších druhů zeleniny. Zde uvádím pouze základní postup.
Hrnec na nakládání-keramický,až na 4L, NOVÝ. Pěkný hrnec na zelí tzv. Přírodní keramika,glazovaný,s dřívkem a gumou k lepší fixaci pokličky a vytvoření tlaku na naloženou surovinu.
Pokud Vám nespadne a nerozbijete ho,je to hrnec na věky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.