Jednoduché rohlíky

Minulo se vám doma pečivo a nechce se vám do obchodu? Připravte domácí rohlíky a věřte, že z obchodu je už nikdy nekoupíte. Nejdříve si uděláme kvásek (hrneček. trochu mléka cukr a droždí).


Když máme kvásek vykynutý, tak ho přilijeme k ostatním surovinám a vytvoříme hladké těsto a necháme ho cca minut kynout na teplém místě. Když máme těsto vykynuté, tak si těsto nakrájíme na kousky a rozválíme je na pomoučněném .

Recept na domácí pečivo. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Nemáte zrovna doma pečivo, ale máte na něj chuť a nechce se vám chodit do obchodu?


Udělejte si tyto domácí rohlíky a do obchodu pro rohlíky už v životě nepůjdete. Budeme potřebovat: kg - hladká mouka 2ml - olej 6ml - mléko kostky - droždí lžíce - kr. Tématické fráze: rychlé rohlíky rychlé domácí rohlíky rychle pecivo rychlé domácí pečivo jednoduché rohlíky rohliky do minut rychlé rohlíky recept rychly recept na rohliky rychlé rohlíčky rychlo rohliky recept na rychlé pečivo rychly rohliky rychlé rrohliky rychli recept na rohliky zecepf na jednosuché netčne . Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s.

Dnes jsem pekla svoje první rohlíky a pletýnky a vybrala jsem si tyhle. POTŘEBNÉ PŘÍSADY kg hladké mouky, l mléka (používám plnotučné), gr droždí, 1gr stolního oleje (ne olivový!), gr cukru, gr soli. Nebo těsto rozdělíme na cca díly, podle toho, jak chceme mít rohlíky velké.


Z každého vyválíme kruh a pomocí nože nebo rádýlka nakrájíme trojúhelníky. Vrchní cípy zahneme k sobě a motáme směrem k cípu. Po zamotání mírně uválíme. Tímto způsobem motáme i plněné rohlíky. Horními cípy překrýváme náplň a ta nám . Upéct kvalitní rohlíky je práce tak na hodinku a když si přivstanete, můžete je mít vyndané z trouby dřív, než se vzbudí ostatní členové rodiny.


A když si těsto připravíte večer, půjde to po ránu ještě rychleji. Abyste se vyvarovali začátečnických chyb, vybrali jsme ten nejjednodušší recept a vyzkoušeli ho krok. Váš recept mne moc zaujal a tak byl pokus o rohlíky. Vše dle popisu,bohužel asi špatný kvásek,již dvakrát se mi neosvědčily kvasnice ve stříbrnem papirku,tak jsem měla rohlíku nebo spíš pidi rohlíčku s konzistencí jak dalamánek hodně hutne rohličky,ale inspiruje mě to zkoušet dál,jen mám přeci jen . Chutné a jednoduché rohlíky příprava receptu: Příprava receptu Chutné a jednoduché rohlíky : Musíme udělat nejdříve kvásek z 2PL vody, droždí, cukru a 1PL mouky.


Kvásek nechejte na teplém místě vzejít.

Do mísy dáme mouky, olej, sůl, špetku soli, cukru, kvásek a vodu a zamícháme. Vybrat si ten správný není jednoduché. Je skutečně zdravý nebo jde jen o rozmrazený polotovar?


Odpovědi nejen na tyto otázky člověk v obchodě jen těžko zjistí. Pokud si chce být skutečně jistý a vědět, co opravdu jí, může si rohlíky upéct sám doma. Není to zase až tak složité.


Domácí rohlíky by si měl každý aspoň jednou v životě zkusit. Mám k tomu tři dobré důvody: Jednak jsou takové domácí rohlíky proklatě snadné, jednak se seznam potřebných surovin dá odškrtat v každé kredenci a ten třetí důvod už jsem samou nedočkavostí zapomněla. Tak moc se s vámi potřebuju podělit . Do zadělávací mísy přeseju mouku, přidám droždí rozmíchané v trošce mléka . Vše nalijeme a nasypeme do formy dle pořadí a vložíme do pekárny, program nastavíme na Těsto.


Pokud se nám zdá těsto lepivé, nebo suché, přidáme. Vypečené a křupavé rohlíky voní tak neodolatelně. Každý z rodiny si je musí zákonitě zamilovat.


S kupovanými rohlíky se tyto domácí absolutně nedají srovnat. Nemusíte vůbec čekat na to, až těsto vykyne. Ingredience - 3g hladké mouky .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.