Bramborové knedlíky z polohrubé mouky

Jednoduché, rychlé a skvělé domácí knedlíky. Rychlé domácí bramborové knedlíky vaříme jen - minut. Občas je zamícháme, aby plavaly. Přidám polohrubou mouku a dětskou krupičku.


Těsto pořádně zpracujeme a rozdělíme cca po 450g. Uděláme si bochánek ( kouli ) stůl poprášíme hrubou moukou a vyválíme knedlíky.

Bramborové knedlíky jsou typickou českou přílohou a asi jen málokdo si bez nich dovede představit třeba vepřové výpečky se špenátem. O svůj recept na ně se podělila i naše čtenářka Magda. Ingredience pro: porce. Po částech přidáváme polohrubou mouku a vypracujeme tužší těsto 4. Přidáme sůl, rozklepnutá vejce a dobře promícháme 3. Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta váleček, který rozkrojíme a tak uděláme asi. Ahojky já už několik let dělám bram.


Při zadělávání tě nesmí zmást řítkost těsta. Samozřejmě chce si to vyzkoušet.

Soli jak uznáš za vhodné. Brambory oloupejte a uvařte ve vroucí osolené vodě. Pak je slijte a ještě horké prolisujte sítem či lisem a rychle smíchejte s polohrubou moukou a 1g krupice, bude-li těsto řídké, přisypte trochu mouky.


Pak přidejte máslo, lžičky soli a obě vejce. Těsto důkladně a velmi rychle zpracujte a uválejte šišky o průměru . Zasadne delam z hrube mouky a detske krupicky,,veskere knedliky varim na pare. Bramborový knedlík je typicky česká (možná spíše ale rakousko-uherská) příloha zejména k masitým pokrmům.


Připravuje se v podobě bramborových špalíčků, koulí nebo se bramborový knedlík vaří v šišce a pak krájí na . Také můžeme zpracovat zbylé vařené brambory nebo i bramborovou kaši. Ale pokud chceme klasiku, vypracujeme si těsto z brambor vařených ve slupce. Nástrahy bramborových knedlíků. Když jsem ještě zamlada psala Kuchařku pro dceru, spotřebovala jsem kvůli receptu na uspokojivý bramborový knedlík opravdu hodně kilogramů brambor všech varných typů, několik kilogramů hrubé mouky , dětské krupičky i hrubé krupice, nezanedbatelné množství soli, . Jemné domácí houskové knedlíky. Ještě vlažné knedlíky potřeme shora kouskem másla, nebo troškou oleje - knedlíky se pak k sobě nelepí při napařování.


Hladkou mouku, mleko, spetku soli a vejce smichame, pridame pokrajeny toastovy chleb (nebo pecivo), prisypeme lnene seminko nebo drobne pokrajene. Studené oloupeme a nastrouháme na vál. Osolíme, do důlku uprostřed rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a ručně . Jak na vlastní domácí chléb i kvásek?


Suroviny: kg vařených brambor, 35.

Oloupané brambory umeleme na masovém strojku nebo ustrouháme. Riyadhu polohrubou mouku. Z takto upravených brambor uděláme na vále kopeček, v jeho prostředku důlek .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.