Čištění trubek od piva

Lidově je sanitace označována jako čištění trubek. Jak a kdy mikroorganismy vznikaji? V okamžiku kdy pivo opouští pivovar je hodnota nežádoucích mikroorganismů v pivu nulová. Ne vždy tak tomu však je v půllitru, který hostinský před hosta postaví.


Ke kontaminaci piva mikroorganismy tedy dochází většinou až při cestě . Někteří také razí názor, že v hospodách, kde „se dveře netrhnou“ a pivo teče proudem, se nemusí sanitace provádět vůbec, protože se bakterie v pivním vedení nestihnou usadit.

Potřeba čištění však závisí na frekvenci používání výčepu a délce rozvodů. Jiné zacházení navíc vyžadují rozvody piva a jiné rozvody vína nebo limonády. Obecně je ale třeba provést proplach vodou při každém novém narážení sudu. Pivní trubky , narážecí hlavy a výčepní kohouty doporučujeme pročistit chemickou a . Chemická sanitace výčepního zařízení.


Produkty pro sanitaci u nás v akčních cenách. Sanitační sada obsahuje. V našem sortimentu si vyberete sanitační adaptéry (bajonet, plochý, kombi), sanitační panely kombinující jednotlivé adaptéry, sanitační sudy a.

Provádím sanitaci a desinfekci nápojových cest jak u výčepů na pivo , cider, limonádu, víno. Péče o pivo v gastronomii“ a k čištění používám prostředky certifikované Výzkumným ústavem. Pro kvalitu piva nebo i jiného čepovaného nápoje je jedním z nejdůležitějších faktorů čistota potrubí. Vzhledem k tomu, že mi někteří lidi nejsou po půjčení schopní vrátit vypláchnutej chlaďák na pivo , i když to slíbí, tak v něm začaly kvasit nebo já nevim co dělat.


Neboj, nehodlám tím čistit ten velkej, ale tu stříbrnou kostku, co jsme měli na 1. Potřebujete odborně vyčistit Vaše výčepní zařízení? Provádíme chemické sanitace výčepních zařízení nejen v restauracích a pivnicích, ale i malých chladičů používaných v domácnostech. Váš chladič nám můžete přivézt na provozovnu, nebo k Vám přijedeme.


Cena čištění již od 36- s DPH v závislosti na rozsahu čištění a . Přípravek na mytí pivního skla ve formě tablet. Při použití přípravku získají sklenice zářivě lesklý vzhled. Po naplnění drží pivní pěna viditelně na stěnách sklenice („ pivo kroužkuje“).


Alkalický prostředek pro sanitační čištění pivního potrubí, výčepních . Zdar, jeden pivařskej: Sehnal jsem chlazení na pivo , na čtyři sudy, všechno funguje jak má. Akorát bych potřeboval vyčistit trubky. Nevím jestli jsou měděný nebo nerez, těžký to je jako kráva.


Vodou jsem to proháněl, ale to nestálo za nic. Bylo to tak let na půdě a vytekly z toho dost .

Jimiž pivo nejenom protéká, ale v nich i mezi čepováním nepohnutě stojí a usazuje se. Není toho denně mnoho, ale v týdnu, jest to již na kontrolních sklech znáti. A poněvadž by od této usazeniny bralo pivo špatnou přichuť, jest nařízeno přísné čistění trubek. Trubky možno čistiti různě: horkou vodou, . Zařízení SP je určeno k čištění nápojových vedení tlakem vody a vzduchovou vibrací. Hlavní součástí zařízení je tlaková pumpa umístěná v nerezovém plášti.


Pod pojmem kvalitní sanitace je potřeba vidět nezanedbání všech součástí pivní technologie, se kterými se pivo dostane do kontaktu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.