Trdelník recept

Tradiční staročeská pouťová pochoutka. Tak som si povedala, že to skúsim, ale z iného cesta a iným postupom ako ona. Staročeský trdelník , zní to lákavě, lidé se rádi vracejí ke starším a ověřeným recepturám. Tady vás ovšem zklameme, trdelník není český.


A už vůbec ne staročeský.

Jde jen o marketingový tah. Odkud skutečně dutá pečená roura pochází? Trdelníky se na česká tržiště dostaly celkem nedávno ze Slovenska a . Trdelníky nás lákají svou vůní už na každém jarmarku a málokdo jim odolá. Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások nasledovným sposobodo zohriateho mlieka dáme.


Trdelník je oblíbenou pochoutkou Čechů, hodně z nás si ho dává na trzích. Jenže tam stojí až korun.

No a to leckoho přejde chuť. Láďa Hruška vám poradí, jak si udělat jeden jen za korun. O právo, nazývat trdelník svým tradičním jídlem, se bije česká a maďarská kuchyně, ale nezaostává za nimi ani ta slovenská či rumunská.


Chuť trdelník je výjimečná a široko daleko není nic, co by se jim podobalo, ale přesto se připravují zcela jednoduše. Jeho název pochází od dřevěného válce, na kter. Ingredience: 500g polohrubá mouka, 2ml mléka, ks vejce, 20g droždí, 100g máslo, g cukru, ks. Také máte rádi trdelník , ale je vám líto, že se dá sehnat jen o Vánocích na trzích a stojí klidně i nehorázných korun? Podívejte se na video návo jak si trdelník udělat doma.


Nepotřebujete nic speciálního, vystačíte si s jednoduchým těstem, troubou a skleničkami od přesnídávek! Dobry den, chtela jsem podekovat za vyborny recept , mam manzela Belgicana a dvakrat jsme nestihli v Praze trdelnik koupit a tak uz se jeho narek nedal poslouchat a odhodlala jsem se trdelnik udelat. Testo jsem delala v ruce, bylo ho moc, ale to nevadi, podelila jsem rodinu. Zkousela jsem delat i ruzne . Těsto bylo kynuté, ne příliš slazené a ani tukem se nemohlo plýtvat, poněvadž by se těsto trhalo a padalo z trdla.


Zato se mohlo dát do těsta hodně vajíček. Po vykynutí byl vyválen pramen tenčí než na vánočku. Ten se pak za stálého otáčení namotával .

Možno by som ich ani trdelníkmi volať ani nemala, lebo tie originál trdelníky sa pečú na trdle nad ohňom. O tom by mohli písať skaličania, lebo ten ich trdelník sypaný orechami a cukrom, je známy po celom svete. Toto je zjednodušený recept na domáce trde. Upečte si ten nejlepší domácí trdelník.


Tato tradiční pochoutka je velmi dobrá. Potom z cesta oddelíme asi pol kg na jeden trdelník , hnetieme na ovály a necháme nakysnúť. Necháme podkysnúť a nahusto navinieme na drevený valček (navinuté časti sa musia prekrývať). Točiť treba rýchlo, aby sa cesto neroztrhlo.


Slovenské jedlá a medzinárodná kuchyňa. Oblíbená pouťová pochoutka podle receptu prezentovaného Láďou Hruškou z TV Nova. Z téměř všech vánočních trhů se line typicky sladká vůně – může za ni trdelník , jinak řečený trdlo, sladké pečivo z kynutého těsta, bez kterého by vánoční procházce městem něco chybělo.


Vyzkoušejte také domácí recept na estonský kringel neboli skořicový pletenec, který je trdlu chuťově velmi blízko: . Recepty pre chutný život.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.