Rybízové víno bez kvasinek

Má výbornou chuť, barvu a chutná jako drahá jižní vína. Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína ). Do čisté dl skleničky nalijeme domácí ovocný mošt nebo ovocnou šťávu bez konzervačních látek. Přisypeme sušené kvasinky , zamícháme a necháme je 2-dny rozmnožit.


Nejenže je jeho výroba poměrně jednoduchá a víno velice zdravé, dá se tak ale taky hodně ušetřit. Přečtěte si některé tipy: Bezinkové víno.

Bezové kuličky dejte na minut vařit do . Z rybízu je možno vyrobit nejen stolní, (nesladká, suchá vína bez zbytkového cukru), ale i těžká, sladká dezertní vína. Bílý rybíz se hodí lépe na lehká stolní. Dobře promícháme, aby se cukr rozpustil a přidáme zákvas kulturních kvasinek , který připravíme tři dny před sklizní rybízu.


Důležité je, aby zákvas byl přidán ještě . Při výrobě vína používáme také cukr a vodu. Tam, kde je mošt nebo šťáva méně kyselá, se přidává vody a cukru méně. Kde je šťáva z ovoce kyselejší, musíme přidat vody i cukru více.

Dále potřebujeme tekuté nebo sušené kvasinky a živnou sůl pro kvasinky. Kvasinky zakoupíte v drogérii s přiloženým . Zvažujete, jak zpracovat padaná jablka, která se ve sklepě začínají kazit? Udělejte z nich domácí víno. Připravit ho můžete i ze sušených plodů, jež jste nasbírali: z šípků, rakytníku, jeřabin i trnky.


Za tři až šest týdnů si pochutnáte. Pokud vám na zahradě rostě několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno , které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými. Vlastní činnost kvasinek se zasířením vhodně usměrňuje, průběh kvašení je především výkonnější a jakostnější, než u nezasířených šťáv.


Recept na ovocné víno vyráběné v domácích podmínkách z rybízu, cukru, vody a kvasinek Malaga nebo Champagne. Podobný postup lze zvolit i při výrobě vína z jablek, hrušek a rybízu. U ostatních materiálů nedoporučujeme spoléhat na přírodu a potřebné kvasinky raději . Cukr rozpustíme v troše vody a převaříme, vychladíme.


Naplníme do demižonu a dolijeme převařenou vodou. Přidáme živnou sůl a kvasinky. Demižon dolijeme převařenou vodou do dvou třetin. Zavíčkujeme kvasnou zátkou.

Po šesti týdnech víno stáhnout buď do jiného demižonu nebo do lahví. Pokud si chcete vyrobit jen trochu burčáku, odkalování moštu, ušlechtilé kvasinky i síření klidně vynechte. V každém případě se vyplatí dbát na čistotu nádob,.


Myslíte si, že je možné neodkalený mošt ze zdravých hroznů nechat kvasit i bez síření a zasířit víno až při stáčení? Sezona rybízu a višní je za dveřmi, jestli jste ochotni ztrácet svůj čas jejich sběrem pak je tenhle návod právě pro vás. Vyrobit si vlastní víno není nic. U běžných druhů ovoce se nevylučuje použití kvasinek bez přídavků živné soli. Předpis na litrů vína.


Moje babička připravovala tato vína : jablečné, jablečné s muškátovou trestí, hruškové, hruškové s jablky, rybízové z rybízu bílého, červeného a. Zvlášť si připravíme roztok vody s cukrem, který povaříme s vanilkou a po vychladnutí do něj přidáme oloupaný citron bez jader, živnou sůl a vzklíčené kvasinky. Připravíme si tři kila černého rybízu bez stopek, asi kilo a půl cukru, půl balíčku živné soli a portské nebo dolské kvasinky (koupíme v zemědělských potřebách nebo ve větší drogerii). NÁVOD: Výroba domácího vína. Hrozny pustí šťávu, které se říká samotok. Je to vinný mošt, který vznikne bez nutnosti lisování.


Na fotce ve formě „jezírka“ :-) Image. A to konkrétně košt vína malinového, rybízového a višňového :-) Líbil se vám článek? Zalinkujte ho klinutím na . Kčs, balíček suchých vinných kvasinek Kčs, lahvička tekutých vinných kvasinek Kčs,. Víno z červeného rybízu II.


Po rozkvašení (3-dní) vylisujeme . Silné rozkvašení kultury vinných kvasinek působí svou biochemickou činností ( produkcí oxidu uhličitého a ethylalkoholu) potlačení divokých kvasinek a nežádoucích bakterií, zejména octových a mléčných. Vína prokvašená čistými kvasinkovými kulturami si stářím uchovávají, ba dokonce i zlepšují své chuťové vlastnosti, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.