Jedlé květy

Květy jsou dekorací v našich bytech a na zahrádkách. Víte, že je můžete naservírovat třeba k obědu? Stále častěji se přidávají do zajímavých receptů, jako originální příchuť, která dokonale lahodí i našemu oku.


Chcete je ochutnat a nevíte, jaké sbírat? Důležitá je správná identifikace jedlého druhu, sbírání v .

Možná jste už byli na exotické dovolené, kde na nádherně nazdobeném talíři plném grilovaného masa a zeleniny měly své místo také čerstvé květy. Jídlo jste snědli, ale květů se nedotkli. Místní si je však ještě před konzumací pokapali olivovým olejem , citronem, nebo trochou kokosového mléka. Jejich použití ovšem může být mnohem širší - zejména tehdy, pokud chcete pokrm ozvláštnit, odlišit od konkurenčních a dodat mu nádech exkluzivity. V nabídce naleznete jak jednodruhové květy, tak rozličné.


Pampelišky a chudobky jsou notoricky známé, ale co třeba husí (kozí) noha? Nebo denivka, karafiáty, begonie? Jen pozor, příliš neexperimentujte, abyste neměli žaludeční potíže.

Raději se držte ozkoušených tipů. Sedmikráska chudobka a další jedlé květy - K sepsání dnešního článku mne inspirovala má letá babička, která i přes svůj pokročilý věk, stále jezdí na kole, obhospodařuje zahradu, pěstuje ovoce a zeleninu, ale. Květiny jsou nádhernou živou dekorací a my jsme za ně minulý rok zaplatili více než devět miliard korun. Většina z nich se hodí hlavně do salátů, některé – třeba květy cukety – se ale dají také smažit.


Jedlé květy Axamitník čerstvé 1x40g vanička. Vaření z květin může na první pohled . Jídlu dodávají nádech exkluzivity, a využívají se proto při přípravě slavnostních tabulí. Mnoho rostlin má jedlé květy , kterými lze ozdobit nebo ochutit různé pokrmy.


Nevšední ozdoba nejen zaujme, ale i prospívá zdraví. V rámci praktického semináře se naučíte poznávat květiny , které nemusí být jen okrasnou záležitostí. Jaké květiny ze zahrady jsou takto využitelné?


A mnohé z nich jsou také i velmi chutné. Přijďte a ochutnejte s námi! Zatímco nad salátem z lístků rukoly nebo polníčku už se nikdo nepozastaví, jedlé květiny jsou pořád exotika. Mají kytky vůbec nějakou chuť?


Nejenže jsou krásné a voní, dokonce se dají i jíst.

Běžnou součástí pokrmů byly především ve starověku a středověku, kdy doplňovaly a zdobily nejednu šlechtickou tabuli. Z české kuchyně se od té doby skoro ztratily. Pěstujeme bez chemie a víme, které květy jsou k nakousnutí! Uvážeme jedlou kytici, dodáme jedlé květy na raut nebo do restaurace.


Pokud máte zájem, kontaktujte nás už nyní! Celá řada rostlin má totiž nejen dekorativní, ale i jedlé květy , které se mnohdy mohou pochlubit i zajímavou chutí. Například květy violky vonné s aromatickou chutí, sedmikrása chudobka s lehkou oříškovou chutí, květy jabloní , macešek, žlutá mochna nebo podběl (trochu hořký), sladká . Do svého RAW jídelníčku zařazuji plevel i jedlé květy moc ráda. Přidávám je smoothies, pomazánek a dělám z nich pesto. Divoké byliny obsahují vše, aby jste byli zdraví a udrželi se ve skvělé kondici.


Jsou výborným zdrojem zejména vápníku a . Skladování:při dobrém skladování vydrží až dní a skladují se při teplotě - 4° C. Dostupnost v každé sezóně, v každé sezoně jsou dostupné jiné druhý květů. Používají se především jako ozdoba různých pokrmů, do salátů a nápojů. Internetové knihkupectví Knihy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.