Test teploměrů

Test DNES: Dětské teploměry. Nahradila je řada teploměrů různých typů. Ne všechny jsou tak spolehlivé, jako byly staré dobré skleněné teploměry s rtutí.


Ukázal to test , který pro MF DNES zpracoval Český metrologický institut (ČMI) v Praze. Zahrnuli jsme do něj šestnáct lékařských teploměrů.

Klasickým rtuťovým teploměrům už odzvonilo. Na trhu je ale celá řada různých teploměrů za desítky, ale i tisíce korun. Měří všechny stejně a můžeme se na ně spolehnout? Na rozdíl od klasických rtuťových teploměrů , které změří tělesnou teplotu zhruba za minut, digitálním teploměrům stačí mnohdy jen pár vteřin. Navíc je mnohem složitější je rozbít.


V testu , který pro MF DNES zpracoval Český metrologický institut (ČMI), porazily dva typy (NexTemp a TraxIT) v přesnosti mnohem dražší druhy teploměrů. Typy na čelo nejsou dle zkušeností příliš přesné, mohou se vám ale hodit například na cestách, pro orientaci, abyste zjistili, zda dítě vůbec teplotu .

Povídálka příspěvků 06. Počet testovaných produktů: 8. Se zvýšenou teplotou se čas od času potýká prakticky každý z nás. Elektronické teploměry jsou někdy označovány jako nespolehlivé oproti klasickým rtuťovým. Náš test ukazuje, že si tuto pověst vysloužily neprávem. Dobré a spolehlivé elektronické teploměry navíc nemusí být drahou . Od letošního června je zakázán prodej rtuťových teploměrů.


Pro měření tělesné teploty je třeba mít přesný přístroj. TEST otestoval elektronických teploměrů. Levné kontaktní i drahé bezkontaktní teploměry jsou svou kvalitou srovnatelné.


Některé drahé přístroje ovšem svou funkci neplní podle . Vypadá to, že cena skutečně není tím, čím bychom se měli řídit. Důkazem jsou i výsledky hodnocení kvality elektronických teploměrů , které zveřejnil časopis TEST. Ukázalo se, že platí spíš opačné pravidlo – čím levnější a jednodušší přístroj, tím lépe pracuje. S těmi složitými totiž většina laiků při testu ani .

Vybíráte Teploměry - horečka a chtěli byste za vaše peníze ten nejlepší? Poradíme jak vybrat pomocí německých testů a recenzí od renomovaných testujících organizací. Přehledný test kvalitních teploměrů na měření tělesné teploty. Recenze, zkušenosti, žebříčky a vítěz testu. Její slova potvrdil i redakční test.


Dlouhé roky jsme skoro jako oko v hlavě chovali starý rtuťový, ale bohužel loni v létě se rozbil – což s sebou neslo nutnost zlikvidovat vyteklou rtuť, a to je velké minus tohoto typu. Věděli jste, že horší než samotné . Super rychlé měření za pouhou sekundu. Paměť na posledních měření. Takže já měřím zatím stále digitální rychloběžkou v zadečku. Uvidíme, do kdy mi to vydrží.


Na půdě Českého metrologického institutu byl pod dohledem odborníků pro veden klinický test teploměrů. V intervalu minut si měřili teplotu a porovnávali ji s první skupinou digitálních teploměrů, . Bez teploměru by neměla zůstat žádná lékárnička. Pokud vám chybí, začněte přemýšlet, jaký pořídit.


Největší chybou jsou totiž úprky do lékárny ve chvíli, kdy doma člen rodiny již leží v horečkách. Vždy byste si měli nejprve ujasnit, k čemu všemu můžete teploměr doma potřebovat a jaké funkce by proto měl mít. Podle výsledku testu měří dobře především obyčejné digitální teploměry klasického tvaru a překvapivě také jednorázové papírové teploměry.


Bezdotykové teploměry jsou elektronické přístroje pro rychlé a snadné bezkontaktní měření povrchové teploty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.