Bezlepkové houstičky

Recept na dobrotu z pekárny. Vhodné pro bezlepkovou dietu. Máte chuť na čerstvé pečivo, ale nemůžete jist nic, co obsahuje lepek?


Dejte se do pečení bezlepkové housky sypané slunečnicovými semínky. Suroviny: 3g bezlepkové mouky Jizerka, balíček kvasnic-Noli, 2-čajové lžičky soli, lžička cukru, vejce, lžíce oleje, cca ¼ l mléka.

V malém množství teplé vody rozpustíme kostku kvasnic se lžičkou cukru, do mísy dáme mouku, lžičku soli, a ½ vejce, (druhá půle se použije na potření před pečením), lžíce oleje, . Postup přípravy receptu. Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinu kynout. Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Aby to jako houska vypadalo, nařízla jsem prostředkem a do stran čárky jako pletené. Chuť těchto domácích housek je skvělá ( bezlepková varianta je nádherně nadýchaná a chuťově k nerozeznání od normálního pečiva).


A ta vůně, která se nám line po celém domě, při jejich pečení!

Domácí housky jsou skvělé také k přípravě domácích hamburgerů. Lidé s bezlepkovou dietou si tak mohou . To platí samozřejmě také pro bezlepkovou variantu. Dobrý den, moc děkuji za skvělý recept, dělám podle něho opakovaně housky.


Pro mne nejlepší bezlepkové pečivo ! Dnes jsem část Jizerky nahradila pohankovou moukou a výsledek mne . BEZLEPKOVÉ HOUSKY SYPANÉ SÝREM. Chtělo by to nějakou změnu. Anebo pečivo,které si jednoduše můžete něčím máznout a vzít sebou na výlet. Bezlepkové houstičky (bez lepku, vajec, mléka, kvasnic) . Pro uložení oblíbeného receptu se prosím přihlašte. Iveta Šedivá České Budějovice.


Bašta ke snídani z domácí pekárny. Housky 5g bezlepkové směsi Mix B, g čerstvého droždí, lžíce oleje, 5ml vlažné vody, sůl. Ve vlažné vodě necháme vzkypět droždí, přidáme olej, bezlepkovou mouku a sůl.

Vypracujeme vláčné těsto. Buď klasicky vařečkou, nebo elektrickým hnětačem, případně umícháme těsto v domácí pícce . Jizerky hrnek vody lžičky soli lžička cukru lžičky sušeného droždí semínka dle chuti. Všechny suroviny důkladně uhnětáme (klidně ručně, těsto je poměrně řídké).


Necháme cca min nakynout. Housky, rohlíky, bagety či bulky bez lepku. Nedokážete odolat vůni čerstvě upečeného chleba? Díky bezlepkovým moukám značky Schär a těmto receptům si můžete okamžitě upéct svůj oblíbený bezlepkový chleba! Droždí rozmíchejte ve vlažné vodě společně s cukrem.


Je to jemná, moc chutná a krásně zelená mouka, která se výborně hodí na bezlepkové pečivo. Na housky : 1g mletých lněných semínek. Psyllium zalijeme vlažnou vodou a . Revoluční housky - bez lepku a bez škrobu. Na bezlepkové dietě je nejtěžší najít náhradu za pečivo.


Moukám ze škrobu a rýže se vyhýbám, bezlepkové polotovary nekupuji. Někomu tyto produkty sednou, mně moc ne. Pečivo jsem proto ze začátku raději úplně vynechala. Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně.


Sváteční paštika z kuřecích jater. Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi. Harlekýnské kostky zdobené šlehačkou. Ve facebookové skupině ohledně celiakie jsem četl výborně hodnocený recept na housky od paní Moniky K.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.