Švestková povidla v troubě bez cukru

Dva recepty na povidla bez cukru. Recept na hrušková a švestková povidla z trouby nabídla posluchačům Věra Hotařová ve čtvrtek 19. Hrušková povidla bez cukru pečená v troubě.


Po prostudování desítek receptů na povidla v troubě , v hrnci, bez míchání, s vyhozením hrnce, s rumem, s uležením švestek,… se na Vás obracím o pomoc! Cukr se přidává, jen pokud je ovoce málo sladké, ale minimálně, na hruškové jsem dávala na kg hrušek kg cukru.

Ale to chápu, každá trouba peče jinak, to si musíte sami ozkoušet. Dále se tam píše na kila švestek celkem 500g cukru. Hmmm, to je vcelku i dost.


Nejsem milovník přeslazených jídel (naše babičky povidla dělávaly bez cukru úplně, co pamatuju). Letos jsem se prvně pustila do povidel. Jsou vážně dokonalá, neuvěřitelně jednoduchá a zdravá.


Podle tradičního receptu se k nim totiž nepřidává žádný cukr a vaření nevyžaduje ani příliš vaší pozornosti.

Povidla jsou doménou hlavně střední Evropy, dělají se u nás, v Polsku i Německu. Také je možno vařit povidla zcela bez cukru , ale doba vaření je pak delší. Pečená švestková povidla. Dnes jsem uvařila, povidla dobrá ale troubu jsem teda dodrhla až teď, švestky naložené přes noc pustily hodně vody a když se to začalo vařit, přeteklo to, doporučuji péct pří teplotě cca 160°asi hodin, pak to už.


Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 2- 2stupňů do trouby. Recept, podle kterého se vám Povidla z trouby , bez cukru a bez práce zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Domácí švestková povidla bez cukru a bez míchání. Ty jsou teď velmi sladké a to se nám výborně hodí na výrobu hustých povidel bez přídavku cukru. Výroba povidel je také vhodný způsob.


Po hodině, kdy by už švestky měly plavat ve vlastní šťávě, troubu stáhneme na 130°C a jdeme v klidu spát:-) . Plech vložte do předehřáté trouby a bez míchání pečte minut při 2°C. Poté švestky posypte polovinou připraveného množství cukru (nemíchejte) a pečte dalších minut. Následně švestky posypte zbylým cukrem , opět nemíchejte . Někde rostou, někde si stěžují na malou úrodu, každopádně jestli se letos dostanete ke švestkám, babička Pechová vám prozradí geniální recept na povidla , která.

Když není místo na plotně, též je strčím do trouby a nic se neděje ani v případě, že je tam cukr. Pokud jsou švestky sladké, klidně se dají povidla vařit bez cukru. Na lepší chuť od pecky taky věřím :-) Jednu pecku přidávám do sklenice se zavařenými meruňkami. Funguje to :-))) Meruňkové kompoty jsou lepší . Recept na domácí švestková povidla krok za krokem - článek na Vaření.


Někdo sladí, jiný používá tak přezrálé švestky, že cukru není potřeba. A to nejdůležitější, při vaření se povidla pravidelně a často promíchávají, druhou možností je vařit povidla bez míchání, třetí variantou je rozpečení švestek v troubě. Vypeckované švestky dáme do hlubšího plechu, strčíme do trouby a tu zapneme na 1stupňů. Poprvé je promícháme za.


Výborná povidla jako kdysi . Poté přisypeme zbývajících dkg cukru , opět jen po povrchu a bez míchání, a vrátíme na dalších minut do trouby. Vyndáme z trouby a přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Ten rozvar z cukrem a octem se nazyva KLEVERA a taky to neni spatne, ale povidla to nejsou, spise bych se priklanela k nazvu svestkova marmelada ;-). A proto se vařila tak dlouho, protože se musela odpařit tolik, aby byla dost sladká a trvanlivá i bez cukru. Na tři kila potřebujete asi kg cukru krystal nebo krupice (ochutnejte švestky, jak jsou kyselé, pokud se vám zkroutí ústa, odvažte dalších 3gramů) a. Na internetu najdete také recepty, kdy se povidla pečou v troubě , bez míchání.


Předehřejte troubu na 1˚C. Poté opět přisypeme dkg cukru a šup znovu na dalších minut do trouby. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem.


Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem , . Na rozdíl od ostatních se tradiční povidla vaří či pečou bez přidaného cukru až do zahuštění. Tuhou konzistenci získají přirozeně bez přidávání dalších zahušťovacích látek. Nejčastější variantou jsou švestková povidla.


Použít však můžete i hrušky či jablka. My však zůstaneme u těch tradičních švestkových.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.