Výroba domácího jogurtu v jogurtovači

Dobrý den, tak do výroby domácích jogurtů se určitě pustím. Máme mléko přímo od kraviček, tak ho použiji,ať je jogurt, co nejlepší :) Hledala jsem recenze na jogurtovače a přitom našla hrnec 4v který je sušička, parní hrnec, rýžovar a jogurtovač v jednom a měl by to být eko prudukt. Nemáte s ním někdo zkušenosti ? Výroba jogurtu v jogurtovači. Ahoj všem šikovným hospodyňkám :-) nedávno jsem objevila, že se dá dělat domácí jogurt , za pomoci mléka a třeba jogurtu Hollandia…„vysockovala“ jsem od své mamky jogurtovač , ale bohužel na něm není ani název, a ani návo a vzhledek k tomu, že jogurty dělala mamka .

Vyrobte si zdravý jogurt s pomocí domácího jogurtovače. A proč to vlastně dělat, když si můžete jogurt koupit už hotový v prodejně ? Důvody může mít každý jiné, tady jsou ty naše: . Tento recept je hlavně pro majitele Sušičky nebo Sous Vide lázní, protože s oběma těmito přístroji je výroba domácího jogurtu možná, dokonce i absolutně jednoduchá. Prodávají se i jogurtovače , ale pokud máte jeden z těchto přístrojů, už nepotřebujete nic dalšího. Pokud už na počátku bude mít mléko kolem °C, pak bude jogurt v jogurtovači hotový za až hodin.


Využijete-li mléko pokojové teploty nebo i přímo z lednice , pak se doba pochopitelně prodlužuje, od až cca k hodinám.

Například u výrobku Tescoma Bambini za cenu kolem 5Kč se bez počátečního ohřátí mléka . Použila jsem tedy na výrobu sušené mléko, kulturu a vše udělala v jogurtovači. Bojím se nějakého zkysnutí. Můžete poradit kulturu . Dnes vám nabídneme skvělý a rychlý recept na výrobu domácího jogurtu.


Jeho výroba je jednoduchá, za pár korun a navíc je čerstvý a bez přidaných látek - tedy pokud si je tam nepřidáte sami. Máte rádi jogurty a pribináčky a máte jich vždy plnou ledničku? Někdy se sní až jogurtů za den. Tak jsem si jogurty začala dělat doma sama. A musím říct, že to byl bezvadný nápad.


Na narozeniny jsem dostala jogurtovač. Ale nebojte, není nutný, jde to dobře i bez něho. Mléko si nalejeme do hrnce a ohřejeme na cca stupnů. Stáhneme ze sporáku, a přidáme salko a sušené mléko.


Plnotučné čerstvé biomléko.

Naplněné skleničky uložím do zapnutého jogurtovače (já jsem použila produkt od firmy Steba – Joghurt Maker JM 2) a poté důkladně zavřu kryt. A za třetí zpravidla výrazně ušetříte. Jako třeba na domácím jogurtu.


Podívejte se spolu s námi, jak se takový domácí jogurt vyrábí. Je výhodou, pokud máte jogurtovač - zařízení sloužící k pohodlné výrobě jogurtů. Jogurtovač , který máme my, je taková vyhřívaná základna, do které se vkládá sedm skleniček běžné jogurtové . Kúpila som si jogurtovač aby som môjmu malému synčekovi mohla robiť zdravé domáce jogurty bez všelijakých umelýn. No jediný recept k tomu bol na 1l mlieka a 1ml jogurtu.


Dostala jsem k narozeninám jogurtovač , ale v návodu se nikde nepíše, jestli se mléko nejdřív zahřeje a přidá se do něj jogurt , nebo se do skleniček plní zastudena. Na netu to každý popisuje jinak. Na přípravu jogurtu nepotřebujeme jogurtovač , ale jen mléko a přírodní jogurt. Neuvěřitelně jednoduchý recept. Necháme teplotu klesnout ke 40–°C a naočkujeme ho třemi lžícemi kvalitního jogurtu.


Rychle promícháme a nadávkujeme do skleniček v předem zapnutém jogurtovači. Hrnec také můžeme dát ke kamnům, důležité je, aby si od naočkování stále mléko drželo teplotu °C, tím se rozmnožily bakterie a vznikl jogurt. PROSIM O RADU , jogurt dělám podle vašeho receptu, ale zajimá mě zda jde použít můj jogurt pro výrobu - nebo musím stále pokaždé kupovat.


Důvodů, proč si jogurt vyrobit doma, je hned několik: je chutnější, levnější, šetrnější k přírodě a často i zdravější než ten kupovaný. A navíc si ho může snadno připravit i ten, kdo nevlastní jogurtovač ! Domácí jogurt bez jogurtovače. Před nějakou dobou jsme konzultovali výrobu domácího jogurtu na stránkách Komunity 111.


Za prvé víte přesně, z čeho se výrobek sklá. Je nějaké téma, které jste tam ještě nekonzultovali? My děláme doma jogurt v jogurtovači a očkujem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.