Rajčatový protlak omáčka

Jednoduchá a dobrá omáčka doplněná o uzeninu. Na omáčku nakrájíme cibuli nadrobno a zpěníme na troše oleje. Poté přidáme na kostičky nakrájeného šmakouna. Jakmile je cibule hnědá a šmakoun teplý, zmírníme plamen na minimum a přidáme velké rajčatové protlaky. Zamícháme, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti okořeníme pepřem, solí a majoránkou.


Oloupaná rajčata a cibuli jemně nakrájíme, česnek prolisujeme, rozehřejeme olivový olej a cibuli a česnek osmahneme do mírného zhnědnutí, přidáme rajčata , protlak a bazalku, osolíme, opepříme a mírně dusíme minut.

Vše dochutíme a umixujeme do hladka. Zařazení: Ostatní Zálivky a . Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, po chvíli přidáme i rozetřený česnek. Poté vložíme na kostičky nakrájenou sekanou a osmahneme, zaprášíme sladkou paprikou a pepřem. Nakonec dochutíme 1-lžičkami sójové a . Postup přípravy receptu.


Do kastrolku dáme olej rozehřát, vložíme na plátky nakrájený česnek a nakrájenou cibuli. Až cibule zesklovatí, dáme do kastrolku nahrubo nakrájená rajčata a přidáme trochu vody.

Necháme povařit, osolíme, opepříme a přidáme protlak. Nejprve osolíme a opepříme maso a poté osmažíme na oleji. Hotové maso vyjmeme a dáme stranou. V kastrůlku na troše oleje zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek (pozor aby neztmavl), přidáme protlak , oregano, bazalku a vše minut při nízké teplotě necháme vařit. Je nutné často míchat, . Rajčatový nebo také rajský protlak není „odsouzen jen k tomu, aby se z něj uvařila rajská omáčka.


Ne že by na rajské omáčce bylo něco špatného, to. Očištěné maso nakrájíme na plátky a řádně naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zprudka osmahneme na zpěněném sádle s opečenou cibulí. Vyrobte si zásobu vlastního domácího protlaku z čerstvých letních rajčat. Rajčatovou omáčku můžete využít na těstoviny, na polévku či jako základ na pizzu.


Na domácí rajčatové omáčce si skvěle pochutnáte a navíc také ušetříte. Výroba rajčatové omáčky je velice snadná. Podrobný postup výroby . Následuje přidání protlaků (takové ty malé plechovčičky s nápisem rajský protlak nebo honosně: rajské pyré) a pečlivé promíchání.


Na tento úkon doporučuji sundat hrnec z plotýnky, protože protlak se strašně rád připaluje. Vodou (nejlépe horkou) naředíme na takovou hustější omáčkovitou konzistenci. Značka Hamé se pyšní širokou škálou výrobků, pod které patří i rajčatové výrobky.

Pod prémiovými značkami OTMA a OTMA GURMÁN se skrývají jak kečupy různých druhů a vynikající kvality , tak i hotové omáčky , přílohové studené (grilovací) omáčky , rajčatové protlaky a pyré. Já si dělám rajčatovou omáčku , kterou zavařuji, to je asi něco jiného než protlak , co? Zasloužilá kecalka 5příspěvků 19.


Máme teď doma dost rajčat, tak se ráda dozvím všechny kulinářské triky, co s nimi. Napsala by jsi, prosím, recept. Přiveďte rajčatovou omáčku k varu, pak plamen trochu zmírněte a nechte ji nezakrytou dusit, dokud nebude mít požadovanou konzistenci. Nejlepší je udělat to hned na začátku, aby se chuť omáčky s chutí protlaku dobře propojila. Pokud ale potřebujete omáčku zahustit rychle, můžete protlak přidat i kdykoliv později.


Rajčatová - francouzská roztopíme slaninu nakrájenou na kostky, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a po promíchání přidáme rajčatový protlak , vše osmahneme a zalijeme vývarem, sůl, cukr, . Spak - Rajčatový protlak Kg ( kyblík).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.