Praní ručníků na 90

Přečtěte si rady a zkušenosti na téma perete na stupňů. Jestli něco perete na. Moje máma prala na takhle vysokou teplotu ložní prádlo, ručníky a kalhotky s tím, že se tak zničí bakterie. Navíc na stupnu je to praní na dlouho, aspoň na AEG pračce, kterou mám.


Nejen ponožky, ale i spodní prádlo, ručníky a prostěradla dnes hýří barvami.

Přesto stále pereme jako za časů našich babiček, kdy prádlo bylo jen bílé. Na 60° peru ručníky a ložní prádlo. Nikdy se mi nic nevytahalo, ani nezmenšilo, vše vypadá i po častém praní normálně dobře.


Pokud něco nezvládám vyprat, nebo si netroufám, nesu do čistírny. Také milujete ten pocit, když se po koupeli můžete zachumlat do měkoučké, hebké a voňavé osušky, jenže ty vaše připomínají spíš vybledlou, nelibě vonící onuci plnou vytahaných nitek a nevzhledných žmolků? V poslední době mi pračka pere bílé prádlo do barvy lehce našedlé. Sava na prádlo,prát na 4a , výsledek stejný…možná jediné co jsem nezkusila ( a ted me to napadlo) je předepírka .

Doporučuje se proto jednou měsíčně vyvařit prázdnou pračku v programu na °C. Povlečení, spodní prádlo a ponožky perte zvlášť a pokud možno při vyšších teplotách (– °C). Nedávejte je do jedné várky spolu s utěrkami a ručníky. Po praní nechte dvířka . Gely na praní jsou dokonce koncentrovanější, takže jich při dávkování spotřebujete menší množství než pracího prášku a můžete tak ušetřit.


Pokud sušíte hedvábí, nejprve z něj nechte vodu vykapat nebo vymačkejte ručníkem , až potom ho pověste. Půlka lidí tvrdí na 3 půlka lidí na 90. Prášek mám pořád stejný, tak nevím co je jinak.


Ekonomické důvody studeného praní jsou zřejmé – uspoříte asi procent energie, které pračka používá na ohřev vody. Na ° a pak do susicky. Navíc studená voda je šetrnější k textilním vláknům, a proto se oblečení tak rychle neopotřebovává, a zamezíte blednutí barev.


Zatím samé výhody a pozitiva, ale co kvalita praní ? Správná péče začíná ještě před prvním použitím, kdy je třeba ručník seprat spolu s jiným stejně barevným prádlem, a to nejlépe na čtyřicet stupňů, aby se. Já peru utěrky, ručníky a kapesníky na °(vše dohromady), barevné povlečení a froté prostěradla na 60° a vše ostatní na 40° stupňů. Prádlo třídím podle barevných odstínů.

Zvlášť peru světlé osobní prádlo, další várku dávám barevné (např. šedé, sětlejší barvy, vzorovné), další . Před prvním praním namočte ručníky na hodin do studené vody. Vlákna bavlny se díky tomu otevřou a získají lepší absorpční kapacitu. Tento postup také pomůže odstranit přebytečné barvivo, které by se mohlo uvolňovat později při praní. Můžete také přidat trochu octa, který pomůže navázat barvivo na bavlnu a ručníky. Bavlna je lehká, měkká, příjemná na dotek a ještě dobře saje pot, a tak není divu, že je tolik oblíbená a vyrábí se z ní kde co.


Je sice pravda, že se hodně mačká, ale na druhou stranu snese i hodně vysoké teploty jak při žehlení, tak při praní. Bavlněné věci tedy můžete vyprat klidně na stupňů a nic se jim . Aby byly ručníky stále stejně barevné, měkké a hebké jako při koupi, měli bychom vybírat kvalitní zboží a správně o ně pečovat. Při pořizování ručníků a osušek se zaměříme nejen na barvy a velikosti, ale také na gramáž, materiál a délku vláken.


Při praní pak dodržujeme základní pravidla. Nepoužívám aviváž (je to převoněné svinstvo, pro prádlo i pro pračku), ale levandulovou škrobenku. Když peru ručníky , tedy na 60- stupňů, přihazuju do pračky tabletu proti vodnímu kameni. Jemné věci zavírám do síťky, aby je zbytek nepotrhal.


Mám jen černé, takže skoro nutnost. Zdlouhavým sušením, jak jsem si taky myslela, to nebylo, protože při praní v Persilu nebo Arielu se sušilo stejně dlouho a bez zápachu. Všechna povlečení, která máme v naší široké nabídce jsou vyrobena z kvalitní 1 bavlny (případné jiné složení uvádíme v detailu produktu). Povlečení můžete prát v automatické pračce při teplotě max o C, samozřejmě rozdělené podle .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.